maanantai 5. lokakuuta 2015

The Great Ocean Road - Part 1

Hyvin nukutun yön jälkeen, söimme aamiaisen huoneessamme ja aloimme suunnittelemaan päivän ohjelmaa. Tarkoituksena oli ajaa Great Ocean Road Apollo Bayhin asti. Olimme varanneet hotellin kahdeksi yöksi Apollo Baysta. Suunnitelmana oli keretä sinne noin kello kahdeksi. Varaukseen kuului nimittäin kaksi kasvohoitoa, mitkä olimme varanneet samalle päivälle, kello kolmelta.  

Great Ocean Road sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista rannikkoteistä ja onkin yksi Victorian alueen suosituimmista turistinähtävyyksistä. Itse tie on 243km pitkä ja alkaa Torquaysta ja jatkuu aina Allansfordiin asti lähellä Warrnamboolia. Great Ocean Roadin on rakentanut ensimmäisestä maailmansodasta palaneet sotilaat, kuolleiden sotilaiden muistoksi. Tämä tekee Great Ocean Roadista maailman suurimman sotamuistomerkin.

Great Ocean Roadin tie on osittain erittäin mutkikas, joten aina välillä on hyvä pysähtyä, välttyääkseen matkapahoinvoinnilta. Tästä pääsee lukemaan enemmän Great Ocean Roadista ja kaikista nähtävyyksistä matkan varrella.

Aloittaisimme Great Ocean Roadin vastakkaisesta suunnasta, eli Warrnamboolista. Suurin osa ihmisistä, aloittaa ajelun Torquaysta, kun tulevat Melbournesta. Nähtäväksi jäi, miten paljon kerkeäisimme nähdä päivän aikana. Olimme kuitenkin päättäneet olla kiirehtimättä ja pysähtyä aina kun halusimme. Takaisinpäin kuin aina pystyi ajamaan, vaikka seuraavana päivänä. 

Päiväksi oltiin luvattu vähän huonoa säätä, ajoittaisia sadekuuroja. Emme kuitenkaan antaneet tämän lannistaa. Syötyämme aamiaisen, pakkasimme kamppeemme ja suuntasimme Warrnamboolin keskustaan autolla. Warrnambool ei kaupunkina sen kummemmin kiinnostanut meitä. Halusimme kuitenkin käydä Logan's Beachin näköalatasanteella, josta mahdollisesti voi bongata valaita maaliskuun lopusta, aina lokakuun alkuun asti. Valaat ovat yleensä hyvin lähellä rantaa, joten jos on onnekas, niitä voi nähdä hyvin ilman kiikareitakin. Valitettavasti emme tällä kertaa olleet onnekkaita ja jäimme ilman minkäänlaisia valashavaintoja.

Aloitimme Great Ocean Roadin käymällä Allansfordin Cheese Worldissa. Siellä saimme maistella erilaisia juustoja ja ostimme myös yhden juuston evääksi mukaamme :D  

Poikkesimme aina välillä Great Ocean Roadilta ja lähdimme ajamaan pienempiä teitä pitkin rannikkoa päin. Onneksi teimme näin, koska Great Ocean Road kulkee osittain sisämaassa (Allansfordista melkein aina Peterboroughiin asti). Pienempiä teitä pitkin pääsimme aivan rannikolle asti ja löysimme tätä kautta aivan upeita paikkoja.
Kun ensimmäistä kertaa saavuimme rannikon näköalatasanteelle olimme aivan ällistyneitä maisemista. Emme ikinä olleet nähneet mitään vastaavaa. Merinäkymä oli uskomattoman kaunis. Aallot olivat aivan valtavat ja paikan päällä huomaisi meren voiman. Rannikolla tuuli valtavasti, silmät vuotivat ja kameran linssi sotkeutui helposti merivedellä. Sateeseen emme kuitenkaan törmänneet koko päivän aikana,vaikka pilvet välillä olivat tosi tumman näköiset.
 

Päivän aikana kävimme mm. Childrens Covella, Bay of Islands Coastal Parkissa, Bay of Martyrsillä, The Grottolla, London Bridgellä ja monessa muussa paikassa matkan varrella. Päätimme jättää loput kohteet seuraavalle päivälle, koska meillä alkoi tulemaan kiire Apollo Bayhin.

























Saavuimme Apollo Bayhin ja hotelliimme puoli kolmelta. Hotellimme sijaitsi Great Ocean roadilla, joten se oli hyvin helppo löytää. Meille tuli vähän kiire  kasvohoitoihin, mutta löysimme onneksi ajoissa paikalle. (Luulin aluksi, että spa-hoitola olisi ollut hotellissa). Kasvohoidon antanut nainen oli erittäin ammattitaitoinen ja hoito oli hyvin rentouttava. Myös Simon mielestä!:D 

Hotellihuoneemme oli erittäin siisti ja koimme heti, että huone oli melkein liikaa meille. Emme millään lailla olleet tottuneita sellaiseen hienouteen. Välillä on kuitenkin kiva hemmotella itseään ja päästä lämpimään kylpyyn! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti