lauantai 17. lokakuuta 2015

Kuuden päivän road trip Australiassa - mitä se maksaa?

Tuhat euroa köyhempänä

Palasimme takaisin Melbourneen monta kokemusta rikkaampana, mutta lähes 1000€ köyhempänä. Kuusi päivää tien päällä ja 1500 km oli takana.  Sanotaan, että matkustaminen on kallista Australiassa ja voimme itsekin todeta tämän todeksi. Kuuden päivän aikana käytimme noin 940 euroa. Aasiassa tai Afrikassa olisimme pärjänneet samalla summalla noin kolmisen viikkoa. Jäikö tämä sitten harmittamaan meitä? Ei todellakaan.  

Matkustustapamme Australiassa oli erilainen verrattuna aikaisempiin matkoihimme. Ensimmäistä kertaa elämässämme turvauduimme vuokra-autoon, mikä oli aivan mahtava tapa tutustua eri alueisiin omaan tahtiin ja mitä syrjäisempiin paikkoihin! Oli kiva saada vähän vaihtelua, tuttua tutuimpiin minibusseihin, laivoihin ja juniin.

Tietenkin Australiassa pystyy matkustamaan halvemmilla tavoilla ja monet valitsevatkin telttailla, matkustaa suuremmissa ryhmissä, syödä pussinuudelia ja nukkua dormeissa. Meidän kohdalla, rahaa olisi myös mennyt paljon vähemmän jos olisimme nukkuneet koko road trippimme aikana teltassa. Yön kylmyys kuitenkin yllätti meidät, emmekä enää pitäneet telttailukokemusta mukavana. Teimme ensimmäisille päiville omat eväät, joten tässä säästimme vähän rahaa. Muutoin söimme ulkona ravintoloissa, melko halvoissa paikoissa kylläkin, lukuun ottamatta pari kertaa, kun tyydyimme pussinuudeleihin ja muihin kaupan eväisiin. Emme kumpikaan välitä dormeissa yöpymisestä ja olemme myös huomanneet, että yksityishuoneen saa melkein samalla hinnalla, kuin kaksi vuodetta dormista. Halusimme myös vähän hemmotella itseämme, minkä vuoksi olimme varanneet kaksi yötä neljän tähden hotellista. 

Mitä saimme tällä rahalla?
  1. Road trippimme budjettia söi eniten autonvuokraus. Tähän meni lähes 400€. Autonvuokraus sisälsi navigaattorin ja kaiken kattavan vakuutuksen.
  2. Tankasimme auton neljästi matkamme aikana. Bensakulut olivat noin 40 dollaria joka kerta, eli noin 26€ per tankkaus.
  3. Saimme nukkua motellissa, teltassa ja hienossa hotellissa(mihin sisältyi kaksi kasvohoitoa)! Majoituksiin meni noin 433 dollaria, eli noin 280€.
  4. Lopuilla rahoilla söimme hyvää ruokaa ja saimme mm. mahtavia kokemuksia paikallisten eläinten kanssa(sisäänpääsymaksu eläinpuistoon).  Onneksi suurin osa Great Ocean Roadin nähtävyyksistä ovat ilmaisia, joten niihin ei pala rahaa.

Viimeinen viikonloppu Melbournessa

Melbournessa totesimme, että pian Australian matkamme oli päättymässä. Ei ollut enää montaa päivää jäljellä. Yllättäen olimme viettäneet tasan tarkkaan seitsemän kuukautta Australiassa. Emme ikinä olisi uskoneet, että viihtyisimme jossain näin kaukana kotoa, näinkin hyvin. Kaikki kuitenkin loppuu aikanaan ja oli aika jatkaa matkaa. Toteuttaa keskenjäänyttä maailmanympärimatkaa! 

Onneksi viimeisiin päiviin ei pelkästään sisältynyt pakkaamista ja siivoamista, vaan olimme sopineet hauskojakin asioita viimeisille päiville. Lentomme Chileen lähtisi vasta varhain maanantaiaamuna, ennen sitä olimme päättäneet pitää pienet läksiäiset ravintola illallisen muodossa. Olimme varanneet pöydän perjantai-illaksi Maha nimiseen ravintolaan, jossa tarjoiltiin lähi-itämaista fine dining ruokaa. Inari, Shaun ja Tiia olivat paikalla meidän lisäksi. Ilta oli erittäin hauska ja ruokaa tarjoiltiin aivan valtavasti, vaikkakin kyseessä oli fine dining ravintola. Kuuden ruokalajin jälkeen olimme kaikki aivan täynnä, emmekä läheskään syöneet kaikkea ruokaa. Illallisen jälkeen suuntasimme vielä viskibaariin, maistelemaan erilaisia viskejä. Kokemus oli mielenkiintoinen ja erilainen. Itse tosin totesin, että viski ei ole minua varten :D
Sunnuntaipäivä sujui lapsentahtisesti ja suuntasimme Inarin, Shaunin ja heidän tyttärensä (hoitotyttöni) kanssa Werribee Open Range zoohon. Vietimme päivän aivan mahtavassa säässä. Tietenkin hyvät säät alkoivat heti, kun olimme lähdössä Melbournesta. Eläintarha oli erittäin kiva. Tuntui jopa hetkellisesti siltä, kun olisimme palanneet Afrikkaan. Mikä oli sen parempaa, kuin viettää viimeinen päivä mahtavassa seurassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti