tiistai 20. lokakuuta 2015

Aikamatkustusta ja kaksi myöhästynyttä lentoa

Lentolippuja metsästämässä

Matkamme pisin ja kallein lento on tähän asti ollut lentomme Chileen. Jahkailimme pitkään lentoreittimme suhteen ja vertailimme myös erilaisia lentopasseja. Halpaa lentoa Etelä-Amerikkaan ei yksinkertaisesti näyttänyt löytyvän. Kilpailua eri lentoyhtiöiden välillä on erittäin vähän, mikä todennäköisesti on syynä siihen, että lennot Etelä-Amerikkaan ovat niin kalliit. Ihan alkuperäisessä suunnitelmassamme olisimme myös halunneet lomailla Polynesian saaristossa Australian jälkeen, mutta päätimme jättää kyseisen pysähdyksen väliin ja suunnata suoraan Etelä-Amerikkaan. Toivottavasti löytäisimme yhtä kauniita rantoja Etelä-tai Väli-Amerikasta!    

Vaihtoehtomme oli lentää suoraan Etelä-Amerikkaan tai sitten Yhdysvaltojen (Los Angelesin) kautta Väli-Amerikkaan ja sieltä matkustaa maanteitä pitkin Etelä-Amerikkaan. Jälkimmäinen vaihtoehto kuulosti meidän korviimme vähän säätämiseltä ja aikaavievältä. Loppujen lopuksi emme olleet varmoja, säästäisimmekö kuitenkaan hirveästi rahaa lentämällä Yhdysvaltojen kautta. 

Halvimmat lennot Australiasta Etelä-Amerikkaan näyttivät aina kulkevan Buenos Airesin tai Santiagon kautta. Henkilökohtaisesti Chile kiinnosti meitä maana enemmän kuin Argentiina (lennot olivat myös vähän halvempia sinne). Kaiken vertailun jälkeen, löysimme kohtuu hintaiset lentoliput Santiagon, Chileen. Aikaisemmin seuratessa lentojen hintoja, ne olivat pyörineet yli 1000 € tuntumassa (per henkilö). Löysimme liput 833€:lla (per henkilö), joten olimme tähän erittäin tyytyväisiä! Lentomme Chileen kulkisi Aucklandin kautta ja kestäisi kaiken kaikkiaan 18 tuntia. Pitkää matkaa emme odottaneet innolla:D

Kaksi myöhästynyttä lentoa

Lentoa edeltävänä yönä emme nukkuneet paljon, koska oli herättävä jo ennen neljää aamulla. Lentomme nimittäin lähtisi kello seitsemältä. Inari oli niin ystävällinen, että hän lupautui viemään meidät lentokentälle aamuvarhain, sen sijasta, että olisimme ottaneet lentokenttäbussin Tullamarinen lentokentälle. Tuntui siltä, kun olisimme lähdössä aivan uudelle matkalle, niin hyvin olimme ilmeisesti asettuneet Melbourneen. Simolla oli vähän perhosia vatsassa, itse en vielä osannut jännittää tulevaa matkaa.
Heti lentokentälle tullessamme saimme huomata, että lentomme oli yli tunnin myöhässä. Meillä oli siis runsaasti aikaa vietettävänä lentokentällä, ennen kuin lentomme lähtisi. Jännitimme vähän, että myöhästyisimmekö Aucklandista lähtevältä jatkolennolta, koska vaihtoaikaa oli vain kolmisen tuntia. Saimme kuitenkin tiedon, että Aucklandissa lentohenkilökunta oli tietoinen lentomme myöhästymisestä. Nähtäväksi jäi, jäisikö lentomme odottamaan meitä.
Pääsimme lopulta lentokoneeseen, melkein pari tuntia myöhässä. Laskimme, että todennäköisesti kerkeäisimme seuraavalle lennollemme juuri ja juuri. Matkustimme ensimmäistä kertaa Emiratesilla, mistä jäi oikein hyvä kokemus. Lentokoneen istuinpenkit olivat mukavat ja tilavat, sekä tarjottu ruoka oli oikein hyvää. Paljon erilaista viihdettä oli myös tarjolla ajanvietoksi.

Noin neljän tunnin jälkeen, olimme perillä Aucklandissa. Olimme vähän harmissamme siitä, että Uusi-Seelanti jäisi väliin tällä kertaa. Niin monet olivat kehuneet tätä mahtavaa maata, Australiassa ollessamme. Uuteen-Seelantiin haluamme ehdottomasti matkustaa joku kerta, oli sitten kyseessä Working-Holiday tai ihan vaan lomamatka! 
Aucklandin lentokentällä saimme pian huomata, että seuraava lentomme oli myös myöhässä. Lentoa oli siirretty parilla tunnilla eteenpäin. Lisää odottelua oli siis luvassa.

Lentomme Chileen lähti lopulta seitsemän aikaan illalla, paikallista aikaa. Lentoyhtiönä toimi LAN Chile, josta meille myös jäi hyvä kokemus. Ruoka oli oikein hyvää ja tarjolla oli myös Chileläistä viiniä. Itse lento oli tosin aika puuduttava. Saimme vain vähän nukuttua lentokoneessa, joten arvailimme, että hereillä olo päivällä tuottaisi ongelmia. Seuraava lentomme olisi näillä näkymin vasta vuoden vaihteessa, joten hetkeen ei olisi lentokoneella matkustamista. Mikä helpotus!




Aikamatkustusta

Lentomme oli perillä Santiagossa 28.päivä syyskuuta, eli samana päivämääränä jolla lentomme oli lähtenyt Melbournesta. Syy tähän oli, että olimme ylittäneet kansainvälisen päivämäärärajan. Elimme siis syyskuun 28. päivän kaksi kertaa. Chileen tultaessamme siirryimme ajassa taaksepäin kaiken kaikkiaan 14 tuntia. Jostain syystä, olimme kuvitelleet aikaeron olevan paljon pienempi. 

Santiagon julkinen liikenne haltuun

Väsyneinä ja vähän jännittyneinä kävelimme ulos Santiagon lentokentältä. Seuraavaksi oli löydettävä bussi keskustaan, mikä onneksi osoittautui olemaan melko helppoa. Bussin apupoika selitti espanjaksi, että meidän oli vielä otettava metro bussin päätepysäkiltä, jotta pääsisimme varaamamme majoituspaikkaan, joka sijaitsi Providencian alueella.

Puolen tunnin bussiajelun jälkeen olimme perillä Santiagon keskustassa. Lähes 25 asteen lämpö oli meitä vastassa, kun astuimme ulos bussista. Olimme luulleet, että lämpötila olisi ollut alhaisempi Santiagossa, minkä vuoksi olimme pukeneet pällemme takit ja pitkälahkeiset housut. Löysimme onneksi melko nopeasti alueen lähimmän metropysäkin, joten meidän ei tarvinnut kävellä pitkään painavat rinkat selässä. Tavaraa kun oli kertynyt jonkun verta Australiassa ollessa. Odotimme pääsevämme eroon näistä mahdollisimman pian!

Metrolla liikkuminen oli hyvin helppoa. Ostimme liput itsellemme lipunmyyntitoimistosta. Vaihtoehtoisesti olisi myös voinut ostaa matkakortin ja ladata siihen rahaa. Tarkoituksenamme oli kuitenkin vain oleskella Santiagossa muutaman päivän, joten emme nähneet korttia tarpeelliseksi itsellemme.

Hostellimme sijaitsi Providencian alueella, joka on suuremmaksi osaksi koti  keski- ja ylemmänluokan väestölle. Alue näytti silmiimme melko rauhalliselta ja hiljaiselta. Santiago itsessään, muistutti mielestämme paljon eurooppalaista kaupunkia, vanhoineen taloineen ja koristeellisineen rakennuksineen. Emme aivan tällaiseksi olleet kuvitelleet kaupunkia, vaan olimme kuvitelleet sen olevan paljon kehittymättömämpi.
Hostellihuoneemme  taas oli erittäin yksinkertainen ja mitäänsanomaton. Huone oli pieni ja ahdas, siihen mahtui vain kerrossänky, vaatelipasto ja yöpöytä. Hyvä kun itse mahduimme edes kääntymään huoneessa :D Huoneen hintalaatu-suhde tuntui Aasian jälkeen melko huonolta. Suunnitelmamme oli viipyä vain pari yötä kyseisessä hostellissa ja sillä välin löytää halvempi majoituspaikka lopuille öille.

Etelä-Amerikan seikkailumme oli alkanut ja olimme taas päässeet reppureissauksen makuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti