lauantai 26. syyskuuta 2015

Sairastelua ja lääkärissä ravaamista

Elokuu sujui minun (Sabinan) osalta sairastellessa. Itse olin välttynyt matkamme aikana sairaalahoitoa vaativista sairauksista, toisin kuin Simo. Tästä pääsee lukemaan Simon sairastelusta ja sairaalakäynnistä Madagaskarilla ollessamme. Pieniä flunssia ja lieviä vatsatauteja oli ollut muutama matkan aikana, mutta ei mitään sen pahempaa. 

Muutaman kuukauden oltuamme Australiassa, aloin epäilemään, että olisin tullut yliherkäksi joitain ruoka-aineta kohtaan. Epäilin tietenkin ensimmäisenä viljaa ja maitoa. Olin muutaman viikon ilman kyseisiä ruokatuotteita, ihan tuloksetta. Vatsaongelmat jatkuivat ja huomasin niiden pahenevan viikkojen kuluessa. Yhtenä päivänä saatoin voida ihan hyvin, mutta seuraavana päivänä saatoin olla ihan toimintakyvytön ja syömättä koko päivän. Särkylääkkeitä tuli syötyä melkein päivittäin, eikä nekään aina auttaneet. Öisin en aina saanut nukuttua vatsakipujen vuoksi.

Aloin epäilemään, että oliko minulla jonkinlainen tulehdus vatsalaukussa tai kenties muodostumassa vatsahaava, koska kipu oli niin järkyttävä ja sijaitsi juuri ylävatsalla. Takaraivossa oli myös pelko siitä, että olin saanut jonkun inhottavan matkataudin. Lopulta otin itseäni niskasta kiinni ja varasin itselleni lääkäriajan. Ei tämä näin enää voinut jatkua.

Pääsin tapaamaan lääkäriä samana päivänä, jossa minut heti otettiin tosissaan ja pääsin samantien erilaisiin testeihin. Matkustelutaustan vuoksi epäiltiin tietenkin ensimmäisenä parasiittitartuntaa. Erityisesti Skistosomiaasia, eli Bilharziaa, koska olimme uineet Malawi-järvessä. Malawissa olimme ottaneet tietoisen riskin ja myös varautuneet asian kannalta. Koska olimme uineet järvessä, niin olimme varmuuden vuoksi, ostaneet lääkkeet tautia vastaan. 

Malawissa ollaan hyvin tietoisia Skistosomiaasin olemassa olosta, minkä vuoksi lääkkeiden hankkiminen paikan päällä on hyvin helppoa. Otimme tabletit kolme kuukautta uimisen jälkeen, kolmessa eri annoksessa, yhden päivän aikana. Tableteista ei tullut mitään oireita kummallekaan, mikä todennäköisesti tarkoitti  sitä, että meillä ei ollut mitään tartuntaa. Yleensä vointi voi tulla vähän huonoksi tabletteja ottaessa, jos kantaisi tartuntaa. (Näin olemme ainakin kuulleet ja lukeneet). Koska olimme ottaneet lääketabletit ihan ohjeen mukaan, niin ainakin minulla oli vaikea uskoa, että kantaisin Skistosomiaasi tartuntaa. 

Elokuun loppupuoli ja syyskuun alku sujui tutkimustuloksia odotellessa ja lääkärissä rampaten. Kerran jouduin myös menemään sairaala päivystykseen, koska vointini meni niin huonoksi.

Aloimme jo miettimään Simon kanssa, miten tekisimme matkamme suhteen, koska ei ollut mitään järkeä jatkaa matkaa sairaana. Lentomme Chileen lähtisi 28.9, minne ei enää ollut montaa viikkoa. 

Päivystyksessä olin yön nesteytyksessa ja erilaisissa tutkimuksissa. Olin samana päivänä käynyt lääkärissä ja minulle oltiin aloitettu lääke vatsalaukun suojaksi. (Kyseinen lääkäri epäili gastriittia, eli mahan limakalvon tulehdusta.) Päivystyksessä sain ohjeeksi jatkaa lääkekuuria, jonka toinen lääkäri oli jo aloittanut. Vakavammat sairaukset oli suljettu pois keuhkokuvalla ja muilla lisätutkimuksilla. Verikokeissa oli kuitenkin joitain poikkeavuuksia. Päivystyksen lääkäri epäili myös minulla olevan gastriitti (tai että minulla oli jossain vaiheessa ollut jokin bakteeritulehdus vatsassa). Aloin tutkimaan vaivaa tarkemmin netistä ja jättämään pois ruoka-aineita, jotka rasittivat vatsalaukkua.

Muutaman päivän jälkeen lääkkeen aloituksesta sain ilokseni huomata, että lääke tosiaan auttoi ja pystyin pikkuhiljaa taas syömään, ilman hirveitä  vatsakipuja tai oksentelua. Samalla sain myös loput tutkimustulokset ja tiedon, että parasiittitestit olivat negatiiviset. HUH, mikä helpotus! Lääkäri kirjoitti kuitenkin minulle varmuuden vuoksi parasiitti "häätökuurin", koska siitä ei kuulemma ollut mitään haittaa :D No, eipä siitä mitään haittavaikutuksia tullutkaan.

Tässä sairastellessa tuli kyllä mietittyä, miten kurjaa elämä olisi, jos ei pystyisi syömään normaalisti, taikka tekemään arkipäivisiä asioita. Meille molemmille hyvä ruoka nimittäin on niin suuri osa elämää! Onneksi oma terveyteni koheni ja toivotaan myös, että se jatkuu samanlaisena!


Alla vielä kuvasarja tekemisistämme elokuussa:

Kävimme Nooran kanssa kävelyllä Melbournen Royal Botanic Gardenissa. Oli tosi lämmin ja kaunis päivä!










Lähdössä syömään Melbournen keskustaan Simon ja Nooran kanssa.


Kuudes vuosipäivämme lähestyi ja Simo oli varannut pöydän Ezard nimisestä fine dining ravintolasta, joka sijaitsee aivan Melbournen keskustassa. Kävimme perjantai-iltana syömässä, kun vuosipäivämme olisi ollut lauantaina. Söimme molemmat kahdeksan ruokalajin maistelumenuun. Ruoka oli aivan sairaan hyvää, tarjoilijat tosi ammattitaitoisia ja paikka ihanan rento! Oli kyllä ihan mahtava ilta :)






Vuosipäivän aamuna Simo oli käynyt Queen Victoria Marketissa ostamassa kukkia, ruoka-aineita aamupalaa varten ja valmisti aamiaiseksi oikeat gourmet annokset :) ❤

Loppupäivä meni sitten joten kuten sairastellessa. Illaksi olimme varanneet "Ghost Tourin", eli kummitus iltakävelyn Melbournen keskustassa. Kävely alkoi 20.30 illalla ja kesti pari tuntia. Ghoust Tourin pitäjä on mm. tutkinut paljon epäluonnollisia tapahtumia elämänsä aikana ja oli erittäin paneutunut Melbournen "kummitushistoriaan". Kävely ja kerrotut tarinat olivat hyvin mielenkiintoisia!;)




Elokuun lopussa kävimme syömässä meksikolaista ruokaa ja samalla söimme myös kuuluisia Churroja suklaakastikkeen kera! Nam! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti