perjantai 11. syyskuuta 2015

Melbourne, maailman paras asuinkaupunki?

Tuhannet ravintolat, huippu-laadukkaat kahvit, muoti, ystävälliset ihmiset, rikas kulttuuri...lista voisi olla loputon kuvailemaan Melbournea. 

Melbourne valittiin tänä vuonna jälleen kerran maailman parhaaksi asuinkaupungiksi. Tutkimuksen mukaan  "Parhaat kaupungit elää maailmassa" ovat ne, jotka tarjoavat parasta elämänlaatua. Tutkimus ei siis kerro missä kaupungeissa on onnellisimmat ihmiset, vaan missä ihmisten elämänlaatu on korkeimmillaan. Tästä pääsee kyseiseen artikkeliin.

Ennen kuin edes tiesimme koko artikkelista, niin olimme jo jotenkuten muodostaneet samanlaisen mielipiteen Melbournesta. Tämä on tietenkin vain meidän mielipide, ja joku muu voi olla aivan eri mieltä kanssamme. Melbourne on mielestämme kaupunki mikä pitää itse kokea, jotta ymmärtää mistä on kysymys. Vaikka kuinka yrittäisimme selittää läheisillemme ja ystävillemme, minkälainen kaupunki Melbourne on ja millaista elämämme täällä on ollut, niin he eivät läheskään saa sitä todellista kuvaa tästä kaupungista. Meidän sanoista ja kuvista ei yksinkertaisesti välity Melbournen rento elämäntapa, kaupungin lämmin fiilis ja eloisuus, sekä ihmisten ystävällisyys. Tämän vuoksi olemme harmitelleet sitä, että kukaan ei ole käyttänyt tilaisuutta hyväksi ja matkustanut tänne seuraksemme (nyt kun kerran olisi ollut mahdollisuus;)). Olisi ollut mahtavaa, jakaa nämä kokemuksemme, jonkun läheisen kanssa!

 Melbouren on yksi kulttuuririkkaimmista kaupungeista, missä olemme ikinä käyneet. Tällä tarkoitamme sitä, että kaupungista löytyy aivan varmasti kaikille jotain mielenkiintoista ja paljon tekemistä viikoille. Melbourne on myös erittäin monikulttuurillinen kaupunki. Ihmisiä on tullut Melbourneen eri puolilta maailmaa, mikä mielestämme vain on rikastuttanut tätä kaupunkia. Emme ole kokeneet tai nähneet minkäänlaista rasismia täällä ollessa, vaan ihmiset ovat yleisesti ottaen ystävällisiä toisilleen, ihonväristä ja erilaisista taustoista huolimatta. Välillä olen itse saanut kommentteja siitä, että näytän ulkomaalaiselta (milloin milloinkin saksalaiselta, ranskalaiselta, venäläiseltä, tanskalaiselta...jne:D). Itse olen ajatellut, että helposti menisin australialaisesta, mutta ilmeisesti minulla on vähän erilaiset kasvonpiirteet australialaisiin nähden, koska niin paljon kommentteja on tullut ulkonäköön liittyen. Mikä mielestäni vain on ollut hauskaa huomata. 

The Urban List kokosi kymmenen hauskaa syytä, miksi Melbourne viidettä vuotta peräkkäin on valittu maailman parhaaksi kaupungiksi elää. Haluamme jakaa listan täällä omine kommentteineen. Tästä pääsee alkuperäiseen listaan.

1. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine. - See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.K0qKAVP1.dpuf
1. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine. 

-Melbournen sää. Itse saavuimme Melbourneen juuri syksyksi, jolloin sää oli vielä lämmin, mutta kylmenemään päin. Talvi Melbournessa oli hyvin vaihteleva. Välillä oli tosi tuulisia kylmiä päiviä, kun seuraavana päivänä taas aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja mittari saattoi nousta 20 asteeseen. Kylmimmillään liikuttiin 7-9 asteen välillä (päivisin). Sateisia päiviä oli jonkun verran, eniten  elokuussa. Suomalaisina pärjäsimme helposti Melbournen talven läpi, vaikka välillä kyllä olisi toivonut enemmän aurinkoisia päiviä. Onneksi päivisin oli paljon valoa, mikä antoi hyvin energiaa jaksaa rankan talven läpi ;). Harmiksemme Melbournen kesä jää meiltä kokonaan kokematta!

2. The Fashion. Said diversity of weather allows us to dip into every fashion trend, from denim cutoffs to cashmere coats. Plus, we would NEVER wear a singlet, jeans, thongs and scarf. Not mentioning any names.

 -Muoti. Niin kuin jo aikaisemmin totesin, niin Melbournessa on aivan upeita vaatteita ja runsaasti erilaisia muotiliikkeitä ja kirpputoreja ympäri kaupunkia. Valleygirlistä on tullut oma suosikkini, enkä enää tiedä, miten voin elää ilman kyseistä liikettä! (Voisin ostaa ihan kaikki vaatteeni sieltä). Australiaan kun tulee, niin on tietenkin pakko ostaa omat UGG-kengät. Nyt minäkin olen UGGien uusi onnellinen omistaja :D

3. We get a day off work to gamble. Cuh-rayzee.

-Vapaa pelipäivä. Haha, tästä ei valitettavasti ole kokemusta! Mutta, eikö kuulostakin melko rennolta meiningiltä?

4. Big city vibe, country town smiles. We have everything a London or NYC offers, minus the hectic pace and epic stress levels. Melbourne peeps are warm and friendly, but not in a creepy Canadian way.

 -Kaupungin tunnelma. Totta, totta, totta. Ihmiset Melbournessa ovat tosi rentoja, mukavia ja ystävällisiä. Kaupan kassalla, apteekissa, ihan missä vaan, kysytään toisilta kuulumisia. Hymyileviä ja jopa laulavia ihmisiä tulee kadulla vastaan. Queen Victoria Marketissa, olen usein hämmästellyt miten kohteliaita ja ystävällisiä marketin myyjät ovat. Siellä ihmisiä puhutellaan sanoilla; love, darling, sweetheart. Kyllä tuollainen palvelu saa hymyn kasvoille.

5. We are ridiculously, ridiculously good looking.

- Melbournelaisten hyvä ulkonäkö. Haha,  ihmiset käyttävät täällä paljon bisnespukeutumista (varsinkin Melbournen keskustassa). Kaduilla näkee paljon naisia mekoissa ja korkokengissä, sekä pukumiehiä. Ulkonäöstä huolehditaan.

6. We got the sports. Aussie Open Tennis, AFL, Grand Prix, the race the stops the nation... Plus, AAMI Park is really pretty when the lights go from purple to pink! (Guess who got picked last at sports day.)

-Urheilu. Melbournessa varsinkin aussijalkapallo on kova sana. Jalkapalloa seurataan tiiviisti ja omaa joukkuetta kannatetaan intohimoisesti. Mekin eksyimme yhden pelin katsomoon, ihan kokemuksen vuoksi. Oli tosi hauska ilta, vaikka itse en ainakaan ymmärtänyt kaikkia sääntöjä. Oli hauska huomata miten intohimoisesti ihmiset suhtautuivat urheiluun.
 
7. The Food. Seriously, have you even read The Urban List? We've got more pho joints than Hanoi, the world's best pizza, epic WTF eats including pizza in a cone and black-bunned burgers, and some seriously innovative cuisine going on.

-Ruoka. OMG. Miten voisimme kuvailla Melbournen ruokakulttuuria?! 

Melbournesta löytyy tuhansia ravintoloita, kahviloita, baareja ja yökerhoja, josta saa tilattua itselleen herkullisen ruoka-annoksen tai jotain pientä naposteltavaa. Olemme aina kaivanneet tällaista konseptia Suomeen (tarkemmin Helsinkiin). Eli sitä, että hyvästä baarista saisi hyvää ruokaa. Näitä löytyy Helsingistä aivan liian vähän! Johtuuko siitä, että yleensä kun Suomessa mennään ryyppäämään, niin silloin todellakin vain ryypätään. Kotimatkalla poiketaan sitten mäkkärillä, kebabilla tai snägärillä. 

Olemme melkein joka viikonloppu käyneet ulkona syömässä ja välillä myös enemmänkin. Rehellisesti voimme sanoa, että koko tänä aikana, olemme syöneet vain pari huonoa annosta. Tai no oikeasti annokset eivät edes ole ollut huonoja, ne eivät vaan ole yltäneet niin korkealle kuin aikaisemmat ruokakokemuksemme täällä Melbournessa. Melbournessa näkyy intohimo ruuanlaittoa kohtaan, ja se että kokki tosiaan rakastaa työtään (näin ainakin toivomme). Ei edes tarvitse mennä mihinkään huippu kalliseen ravintolaan, että saa tosi hyvää ruokaa.  Hyvän ruoka-annoksen saa helposti 10-15$, eli 6,5-9,5 €:lla. Ei ihme, että olemme käyneet niin usein ulkona syömässä, koska se on niin halpaa! Helsingissä ei vaan yksinkertaisesti saa tosi hyvää ruokaa samalla hinnalla. Kun Helsingissä asuessamme kävimme Simon kanssa ulkona syömässä, niin meillä saattoi helposti mennä 70€ ruokaan, ellei enemmänkin. Tietysti vähän halvempiakin paikkoja löytyy, mutta käytyämme monessa Helsingin ravintoloissa, niin olemme vain todenneet, että maksamme mieluummin vähän enemmän hyvästä ruuasta, kun että menisimme keskivertopaikkaan, missä ruuan hinta kuitenkin pyörii 20€ ympärillä, eikä se edes ole erityisen hyvää.

Melbournen ruokakulttuurissa hyvä puoli on myös sen monipuolisuus. Koska erilaisia ihmisiä omine kultuureineen on päätynyt Melbourneen ympäri maailmaa, niin erilaisia ravintoloitakin löytyy sen mukaan ympäri kaupunkia. On intialaista, kiinalaista, brasilialaista, meksikolaista, korealaista, thaimaalaista, kreikkalaista, afrikkalaista, venäläistä, saksalaista, malesialaista..... lista on loputon. Aasialainen ruoka Melbournessa on ollut ihan mielettömän hyvää. Olemme erityisesti rakastuneet Korealaiseen ruokaan! 

On ollut ihana nähdä, että ihmiset Melbournessa tosiaan näyttävät nauttivan elämästään. Ihmiset käyvät paljon ulkona syömässä, oli sitten kyseessä lounas, illallinen tai viikonlopun brunssi. Rentoudutaan ystävien, työkavereiden tai perheensä kanssa, syöden hyvää ruokaa ja nauttien pari lasillista viiniä. Aamiaiskulttuuri on tosi iso juttu Melbournessa. Erilaisia kahviloita joissa tarjoillaan aamiaista, löytyy aivan kaupungin joka nurkasta. Kahvilat saattavat olla ihan ympäri vuorokauden pyörivä tai sitten sellaisia, joka ovat auki vain aamiaisen ja lounaan ajan.  

Jos jotkut repureissaajat Australiassa eivät vielä tienneet, niin erilaisia hyviä ja halpoja ruokadiilejä voi ostaa Australian grouponin sivulta. Niin ei aina tarvitse käydä niissä halvimmissa ja samoissa paikoissa ;) Tästä pääsee grouponin sivulle. Olemme itsekkin ostaneet diilejä Grouponilta ja voimme kyllä lämpimästi suositella sivua. Palvelu on ollut hyvää paikoissa, missä olemme käyneet ja ruokakin ollut maukasta. Eli ei tarvitse pelätä huonoa palvelua näissä paikoissa. Heidän tarkoituksena on kuitenkin, että ruoka ja palvelu olisi niin hyvää, että eksyisit samaan paikkaan uudestaan.
 
8. Melbourne's like a ginormous game of hide and seek. We love to hide our coolest drinking holes on rooftops, under your feet, and behind bookshelves. Because signage and staircases are so predictable.

-Hmm, miten tämän selittäisi? :D Melbourne on kaupunkina kuin suuri "piilosilla" leikki/peli. Melbournesta on vaikea löytää baaria silloin kun sitä etsii, mutta silloin kuin niitä ei etsi, niin johan baareja näyttää tulevan vastaan joka puolella. Kahviloita ja ravintoloita saattaa myös löytää mitä syrjäisemmistä, oudoimmista ja piilossa olevista pikkukaduita. Erilaisia baareja löytyy uusien ja vanhojen talojen kattoterasseita. Näihin paikkoihin on yleensä tosi pienet opasteet. Voit kävellä monta kertaa paikan ohi tietämättä, että siellä ylipäätänsä on baari tai yökerho.

9. Our service industry is excellent! We have waiters and bar staff who legitimately love their jobs and don't treat you like something on the bottom of their shoe. And for that we adore them.

-Asiakaspalvelu. Taisin jo tämän postauksen alussa kehua ihmisten ystävällisyyttä ja tässä sen taas huomaa. Asiakaspalvelu ravintoloissa, kahviloissa tai ihan vain kaupassa, on suurimmaksi osaksi aivan erinomaista. Hymyillään, katsotaan silmiin, kysytään kuulumisia ja toivotetaan hyvää päivänjatkoa.

10. Our baristas. The gods that caffeinate us daily with hands down the world's best cup of coffee.

-Kahvimestarit. Melbournessa olen (Sabina) todennäköisesti juonut parasta kahvia ikinä. Yleensä en edes ole mikään kahvin suurkuluttaja. Ei ole niin väliä missä käyt kahvilla, koska joka paikassa henkilökunta vaan näyttää osaavan kahvinteon. Queen Victoria Marketin kahvilat ovat kuitenkin vienneet suurimman palan sydämmestämme. Sieltä saa myös aivan ihanaa kaakaota ja Chai Lattea. Chai Latte on oma suosikkini ja Macha Latte taas Simon.


Olemme koonneet tähän postukseen kuvasarjan toukokuun menoistamme ja tekemisistämme.

Lauantai 2.5.15.

Aamiaisella North Melbournessa


1. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine.
2. The Fashion. Said diversity of weather allows us to dip into every fashion trend, from denim cutoffs to cashmere coats. Plus, we would NEVER wear a singlet, jeans, thongs and scarf. Not mentioning any names.
3. We get a day off work to gamble. Cuh-rayzee.
4. Big city vibe, country town smiles. We have everything a London or NYC offers, minus the hectic pace and epic stress levels. Melbourne peeps are warm and friendly, but not in a creepy Canadian way.
5. We are ridiculously, ridiculously good looking.
6. We got the sports. Aussie Open Tennis, AFL, Grand Prix, the race the stops the nation... Plus, AAMI Park is really pretty when the lights go from purple to pink! (Guess who got picked last at sports day.)
7. The Food. Seriously, have you even read The Urban List? We've got more pho joints than Hanoi, the world's best pizza, epic WTF eats including pizza in a cone and black-bunned burgers, and some seriously innovative cuisine going on.
8. Melbourne's like a ginormous game of hide and seek. We love to hide our coolest drinking holes on rooftops, under your feet, and behind bookshelves. Because signage and staircases are so predictable.
9. Our service industry is excellent! We have waiters and bar staff who legitimately love their jobs and don't treat you like something on the bottom of their shoe. And for that we adore them.
10. Our baristas. The gods that caffeinate us daily with hands down the world's best cup of coffee.
- See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.K0qKAVP1.dpuf
1. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine. - See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.K0qKAVP1.dpuf
1. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine.
2. The Fashion. Said diversity of weather allows us to dip into every fashion trend, from denim cutoffs to cashmere coats. Plus, we would NEVER wear a singlet, jeans, thongs and scarf. Not mentioning any names.
3. We get a day off work to gamble. Cuh-rayzee.
4. Big city vibe, country town smiles. We have everything a London or NYC offers, minus the hectic pace and epic stress levels. Melbourne peeps are warm and friendly, but not in a creepy Canadian way.
5. We are ridiculously, ridiculously good looking.
6. We got the sports. Aussie Open Tennis, AFL, Grand Prix, the race the stops the nation... Plus, AAMI Park is really pretty when the lights go from purple to pink! (Guess who got picked last at sports day.)
7. The Food. Seriously, have you even read The Urban List? We've got more pho joints than Hanoi, the world's best pizza, epic WTF eats including pizza in a cone and black-bunned burgers, and some seriously innovative cuisine going on.
8. Melbourne's like a ginormous game of hide and seek. We love to hide our coolest drinking holes on rooftops, under your feet, and behind bookshelves. Because signage and staircases are so predictable.
9. Our service industry is excellent! We have waiters and bar staff who legitimately love their jobs and don't treat you like something on the bottom of their shoe. And for that we adore them.
10. Our baristas. The gods that caffeinate us daily with hands down the world's best cup of coffee.
- See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.K0qKAVP1.dpuf
1. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine.
2. The Fashion. Said diversity of weather allows us to dip into every fashion trend, from denim cutoffs to cashmere coats. Plus, we would NEVER wear a singlet, jeans, thongs and scarf. Not mentioning any names.
3. We get a day off work to gamble. Cuh-rayzee.
4. Big city vibe, country town smiles. We have everything a London or NYC offers, minus the hectic pace and epic stress levels. Melbourne peeps are warm and friendly, but not in a creepy Canadian way.
5. We are ridiculously, ridiculously good looking.
6. We got the sports. Aussie Open Tennis, AFL, Grand Prix, the race the stops the nation... Plus, AAMI Park is really pretty when the lights go from purple to pink! (Guess who got picked last at sports day.)
7. The Food. Seriously, have you even read The Urban List? We've got more pho joints than Hanoi, the world's best pizza, epic WTF eats including pizza in a cone and black-bunned burgers, and some seriously innovative cuisine going on.
8. Melbourne's like a ginormous game of hide and seek. We love to hide our coolest drinking holes on rooftops, under your feet, and behind bookshelves. Because signage and staircases are so predictable.
9. Our service industry is excellent! We have waiters and bar staff who legitimately love their jobs and don't treat you like something on the bottom of their shoe. And for that we adore them.
10. Our baristas. The gods that caffeinate us daily with hands down the world's best cup of coffee.
- See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.K0qKAVP1.dpuf
. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine.
2. The Fashion. Said diversity of weather allows us to dip into every fashion trend, from denim cutoffs to cashmere coats. Plus, we would NEVER wear a singlet, jeans, thongs and scarf. Not mentioning any names.
3. We get a day off work to gamble. Cuh-rayzee.
4. Big city vibe, country town smiles. We have everything a London or NYC offers, minus the hectic pace and epic stress levels. Melbourne peeps are warm and friendly, but not in a creepy Canadian way.
5. We are ridiculously, ridiculously good looking.
6. We got the sports. Aussie Open Tennis, AFL, Grand Prix, the race the stops the nation... Plus, AAMI Park is really pretty when the lights go from purple to pink! (Guess who got picked last at sports day.)
7. The Food. Seriously, have you even read The Urban List? We've got more pho joints than Hanoi, the world's best pizza, epic WTF eats including pizza in a cone and black-bunned burgers, and some seriously innovative cuisine going on.
8. Melbourne's like a ginormous game of hide and seek. We love to hide our coolest drinking holes on rooftops, under your feet, and behind bookshelves. Because signage and staircases are so predictable.
9. Our service industry is excellent! We have waiters and bar staff who legitimately love their jobs and don't treat you like something on the bottom of their shoe. And for that we adore them.
10. Our baristas. The gods that caffeinate us daily with hands down the world's best cup of coffee.
- See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.K0qKAVP1.dpuf
. The Weather. Yes, for reals. We are in the unique position of having actual seasons and relatively mild winters. Compared to say, the Ukraine.
2. The Fashion. Said diversity of weather allows us to dip into every fashion trend, from denim cutoffs to cashmere coats. Plus, we would NEVER wear a singlet, jeans, thongs and scarf. Not mentioning any names.
3. We get a day off work to gamble. Cuh-rayzee.
4. Big city vibe, country town smiles. We have everything a London or NYC offers, minus the hectic pace and epic stress levels. Melbourne peeps are warm and friendly, but not in a creepy Canadian way.
5. We are ridiculously, ridiculously good looking.
6. We got the sports. Aussie Open Tennis, AFL, Grand Prix, the race the stops the nation... Plus, AAMI Park is really pretty when the lights go from purple to pink! (Guess who got picked last at sports day.)
7. The Food. Seriously, have you even read The Urban List? We've got more pho joints than Hanoi, the world's best pizza, epic WTF eats including pizza in a cone and black-bunned burgers, and some seriously innovative cuisine going on.
- See more at: http://www.theurbanlist.com/melbourne/a-list/melbourne-best-city-in-the-world#sthash.MA7I4u4O.dpuf
Kävelyllä St Kildassa. Luna Park huvipuisto.
St Kildan ranta


Melbournen keskusta taustalla
Näimme ensimmäiset pienet pingviinit St Kildan rannalla!

Syksyisiä sävyjä St Kildassa

Melbournen keskusta
Näköala Eureka Skydeck 88 näköalatornista

Japanilainen katuartisti.



Melbournesta löytyy ihania kapeita katuja, jotka ovat täynnä pieniä kodikkaita kahviloita.

Tiistai 5.5.15

Viinitilauksemme saapui Grouponista :D
Teimme pitkästä aikaa lasagnea :)

Lauantai 9.5.15

Kahdeksan ruokalajin menu japanilaisessa ravintolassa. Ruoka oli tosi hyvää, mutta aika paljon siitä jäi syömättä. Ruokaa tarjoiltiin mielestämme vähän liikaa :D

Lauantai 16.5.15

Saimme ison karkkilähetyksen Suomesta.
Simo oli tyytyväinen.
Melbournen häämessuilla
Flagstaff -puistossa

Lauantai 23.5.15

Korea Festivaalilla
Grillattua BBQ-kanaa

Iltakävelyllä



Melbourne Cricket Ground - Paikassa järjestetään urheilutapahtumia
Katutaidetta Melbournen keskustassa

Lauantai 30.5.15
Lähdössä katsomaan Aussiejalkapalloa MCG:lle
Super hyvää hot dogia!
Richmond vs. Essendon
MCG:lle mahtuu noin 100 000 ihmistä. Kyseisessä ottelussa oli noin 84 000 henkilöä.
Pelitauolla kävimme ostaa pari olutta kummallekkin
Melbournen keskusta iltaisin

Sunnuntai 31.5.15

Fizroy Gardens
Kävimme suomalaisen Lauran kanssa katsomassa Cook's Cottagea, joka on yksi Melbournen turistinähtävyyksistä.
Puiston ihanat syksyiset sävyt

Kahvilla Simon ja Lauran kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti