sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Rotankolosta omaan ihanaan kämppään!

Heti kun saimme tiedon, että Simolla alkaisi työt maanantaina, aloimme etsimään omaa asuntoa itsellemme. Simon palkka oli niin hyvä, että meillä olisi varaa muuttaa omaan asuntoon ihan Melbournen keskustaan, käyttämättä meidän säästöjä. Kalustettujen vuokra-asuntojen (yksiö/kaksio) hinnat liikkuivat $350-450 (per viikko) välillä. Olihan hinta aika mehevä, mutta koimme, että oman asunnon, keittiön ja rauhan saaminen olisi sen arvoista. Rakastamme molemmat ruuanlaittoa, joten oman keittiön koimme erityisen tärkeänä. Vuokran lisäksi lisäkuluja tulisi tietenkin erilaisista laskuista, mm. sähköstä, Internetistä, vedestä ja kaasusta. Jaetuissa asunnoissa vuokraan sisältyi yleensä kyseiset laskut. Näin oli myös meidän kohdalla Ascot Valen asunnossa. Löysimme muutaman sopivan asunnon gumtree.com/au:n kautta ja saimme sovittua pari asuntonäyttöä seuraavalle viikolle. Toivottavasti näiden seasta löytyisi tuleva kotimme!

Ascot Valessa meninki jatkui samana. Simo ja minä olimme ainoat, jotka siivosivat asunnossa. Muut istuivat sisäpihalla päivät pitkät kuunnellen musiikkia ja seurustellen toistensa kanssa. Keittiössä  pörräili kärpäsiä ja ötököitä ruokajämien ja likaisten astioiden seassa. Jääkaappi oli aivan järkyttävässä kunnossa. Ovea avatessa jääkaapista nousi hirveä lemu. Se oli täynnä vanhoja ja homeisia ruokia. Annoin luvan itselleni heittää homeiset ruuat pois. Ainakaan kukaan ei valittanut, että olin heittänyt jonkun ruuat pois :D  Vuokranantajan protestiksi emme alkaneet tekemään mitään suurempaa siivousta asunnossa, koska koimme, että oli vuokranantajan vastuulla huolehtia, että asunnossa oli säännöt ja että niitä noudatettiin. Tietenkin siivosimme aina omat jälkemme, mutta emme kyllä alkaneet siivoamaan muiden jälkiä sen kummemmin. Vuokranantajamme tuli aina silloin tällöin tekemään "suursiivousta " taloon, pitääkseen kulissia yllä, jotta saisi uusia vuokralaisia taloonsa. Monet kävivät katsomassa asuntoa, mutta meidän aikana vain yksi saksalainen mies muutti taloon.

 Asuttuamme melkein kolme viikkoa Ascot Valen talossa, vuokranantajamme alkoi vihdoin näyttämään vähän vihreätä valoa muuttoa kohtaan. Saisimme kuulemma muuttaa toiseen taloon ensi viikon maanantaina, samana päivänä kun Simon työt alkaisivat. Emme tietenkään luottaneet kokonaan vuokranantajamme sanaan, koska olimme käyneet saman läpi hänen kanssaan niin monta kertaa. Niin kuin olimme epäilleet, niin emme päässeet maanantaina muuttamaan toiseen taloon, vaan päivämäärä oli taas siirtynyt seuraavalle päivälle. Rupesimme jo miettimään, että kohta on jo ihan sama missä asumme loppuajan, koska toivon mukaan, muuttaisimme pian pois tästä p*skaläävästä. Emmekä ikinä enää tarvitsisi olla missään tekemisissä vuokranantajamme kanssa! 

Tiistaina saimme kuitenkin yllättäen tiedon, että tosiaan pääsisimme muuttamaan toiseen taloon. Oho, tätä emme osanneet odottaa. Pian saimme kuitenkin huomata, että ei se ruoho ollut sen vihreämpää aidan toisella puolella. Talossa asui ihan liikaa ihmisiä, kokoonsa nähden. Sinä aikana talossa asui helposti yli kymmenen ihmistä. Asukkaat olivat paljon nuorempia ja talosta löytyi myös naisia. Suurin osa asukkaista olivat saksalaisia, mutta löytyi myös brittejä, yksi kiinalainen, chileläinen ja aussi. 
Tulevassa huoneessamme asui vielä ihmisiä kun saavuimme taloon. He eivät tietenkään vaivautuneet tekemään loppusiivousta huoneeseen, vaikka vielä asuisivat samassa talossa! (He siirtyivät talon "dormi huoneeseen"). Simon ollessa töissä siivosin huoneen. Lattia oli aivan tahmainen, en edes halua tietää mitä kaikkea siinä oli. Henkilökohtaisia papereita, kortteja ja muuta roskaa oli kaksi muovipussillista. Tyhminä olimme luulleet, että kyseinen talo olisi ollut jotenkin parempi. Keittiö oli niin pieni, että usein joutui odottamaan pari tuntia ennen kuin mahtui tekemän ruokaa. Jääkaappi oli niin täynnä, että sinne sai juuri ja juuri ruokansa mahtumaan. Huomasimme myös monesti, että joku oli syönyt ruokatarvikkeitamme, vaikka olimme merkinneet nimemme niihin. Joka puolella oli likaista ja vain harvat siivosivat jälkensä. Iltaisin alkoi ryyppääminen ja juhliminen, joka jatkui aamuun asti. Melu oli tietenkin sen mukaista. "Kissatappeluita" ja kattiloiden heittelemistä keskellä yötä. Simo parka kävi vielä silloin töissä, eikä tietenkään saanut hirveän hyvin nukuttua.  Yksi aamu Simon lähdessä töihin, keittiön lattialta heräsi yksi talon tytöistä. Hän oli ilmeisesti sammunut lattialle. Öisin keittiössä juoksenteli jopa rottia, koska ihmiset jättivät ovet auki ryypätessään talon sisäpihalla! Argh. 

Seuraavan viikon aikana kävimme kolmella asuntonäytöllä. Ensimmäinen asunto sijaitsi korkeassa pilvenpiirtäjässä aivan Melbournen keskustassa. Asunto oli kuin unelma. Aivan uusi, upeasti sisustettu ja sijainti oli mitä mahtavin. Rakennuksessa oli jopa oma kuntosali, bbq-alue ja uimahalli. Ainut ongelma oli, että asunto oli meidän mielestä vähän liian kallis. Jos vuokraan olisi sisältynyt kaikki laskut, olisimme heti muuttaneet asuntoon! Toinen talo sijaitsi Carltonissa, kyseessä oli kaksio. Asunto oli paljon halvempi kuin edellinen ja vuokraan sisältyi kaasu. Asunnonomistaja oli juristi ja hänen toimistonsa sijaitsi aivan asunnon vieressä. Itse asiassa ihan asunnon seinän toisella puolella. Oli mentävä hänen toimiston läpi, jotta pääsi asuntoon. Tämä oli meidän mielestä vähän häiritsevä asia, koska koimme sen haittaavan meidän yksityisyyttä. Muuten asunto oli oikein kiva ja kodikas! Kolmas asunto sijaitsi myös aivan Melbournen keskustassa, Queen Victoria Markettia vastapäätä. Asunto oli pieni yksiö, vain pari vuotta vanha, eikä hintakaan ollut pahimmasta päästä. Tykästyimme asuntoon toden teolla, mutta sillä oli myös muita hakijoita, joten olimme aika varmoja ettemme saisi kyseistä asuntoa. Yllätykseksemme saimme seuraavana päivänä viestiä asunnonvuokraajalta, että saisimme muuttaa asuntoon, jos vain vielä halusimme. Ai halusimmeko?! Emme voineet uskoa, että juuri me olimme saaneet asunnon! Siis aivan mahtavaa! Olimme niin helpottuneita ja iloisia kun vihdoin saimme jättää jaetun asumisen taaksemme. Never again! 

Auringosta nauttimista ennen asuntonäyttöä
Pääsisimme muuttamaan uuteen asuntoomme 27. päivä maaliskuuta, eli samana päivänä kun "vuokrasopimuksemme" Ascot Valessa päättyisi. Uuden asunnon vuokra oli $350 per viikko ja vuokraan sisältyi kaasu. Vesilasku, sähkö ja Internet oli maksettava erikseen. Parasta asunnossa oli, että se sijaitsi aivan kivenheiton päässä Queen Victoria Marketista, josta saisimme ostettua tuoreita hedelmia, vihanneksia ja lihatuotteita. 

Ette voi kuvitella sitä onnea, kun muuttopäivämme koitti. Ainut hyvä puoli Ascot Valen asunnossa oli ollut se, että olimme tutustuneet meidän ikäiseen saksalaiseen mieheen, johon vieläkin olemme pitäneet yhteyttä. Olimme vähän huolissamme, että vuokranantajamme Ascot Valessa ei palauttaisi takuurahojamme, mutta onneksi saimme ne asianmukaisesti takaisin. Hän oli ihmeissään siitä, että olimme saaneet töitä niin helposti (tai no Simo:D ) ja että kaiken lisäksi olimme saaneet oman asunnon aivan Melbournen keskustasta.

Vuokranantajamme uudessa asunnossamme oli vähän meitä vanhempi nainen. Hän oli oikein asiallinen, mukava ja hoiti kaikki paperiasiamme kuntoon asianmukaisesti. Saimme tällä kertaa jopa vuokrasopimuksen! Hän suositteli meille myös sähköfirmaa ja Internettiä, sekä auttoi meitä liittymään "vesifirman" asiakkaaksi. Meillähän ei ollut näistä asioista hirveästi tietoa tai kokemusta, joten kaikki apu oli tervetullutta. Päädyimme ottamaan sähkön Powershopin kautta, joka on ollut erittäin hyvä! Sähkönkäyttöä pystyy seuraamaan vaikka päivittäin heidän Internetsivulla. Sähköä voi myös ostaa etukäteen, joten yllättäviä kalliita laskuja ei tule jälkikäteen. Olemme siis olleet  hyvin ajantasalla meidän sähkönkäytöstä ;)  Sähköä on keskimäärin mennyt $60-70 kuussa.
Internetiksi valitsimme Belongin, joka oli kohtuullisen hintainen (hinta $60 kuussa) ja ainakin ensimmäisten kuukausien aikana toimi oikein moitteettomasti. En tiedä mitä nyt viime aikoina on tapahtunut, mutta meidän Internet on ollut tosi hidas iltaisin ja se lopetti toimintansa yhtenä päivänä ihan kokonaan. Soitimme asiakaspalveluun ainakin kolmesti viime viikkolla (joka kerta jouduimme jonottamaan melkein tunnin) ja vasta viikon päästä saimme korjaajan asuntoomme. Nyt se on taas toiminut oikein hyvin!

Asuntomme
Pieni keittiömme
Parveke
Vedettävä vuode ja eteinen
Kylpyhuone
 Näkymät kahdeksannen kerroksen käytävästä (asuntomme sijaitsee kyseisessä kerroksessa).
Kävimme Richmondin Ikeassa muuttopäivänämme. Ostimme mm. petivaatteet sänkyyn, pyyhkeitä ja joitain keittiötarvikkeita. Kaikki muu löytyi jo asunnosta. Ikeassa oli ihanan kotoisa tunnelma. Tuntui kun olisi palannut Suomeen hetkeksi. Lihapullia ja perunamuusia oli tottakai syötävä. Nam!
Possumi Flagstafin puistossa. Puisto sijaitsee aivan asuntomme vieressä ja siellä on iltaisin aina kymmeniä possumeita puissa. Ne tulee ihan lähelle jos niiden vain antaa tulla. Niitä on nimittäin syötetty niin paljon, että ne olettavat automaattisesti ihmisten tuovan niille ruokaa :/

Herkuttelua uuden asunnon johdosta
Pääsiäisen ostokset Queen Victoria Marketista. Saimme nämä kaikki alle 20€:lla. Olemme molemmat ihan rakastuneita Queen Viciin! Ruoka-ainekset ovat niin halpoja ja sieltä saa kaiken näköisiä herkkuja. Emme tiedä miten voimme enää elää ilman sitä:D Ihmiset ovat myös niin ystävällisiä siellä!
Saksalaisen ystävämme kanssa baarikieroksella pääsiäisen aikaan. Saimme maistaa suklaamuna shotteja. Oli niin hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti