perjantai 3. heinäkuuta 2015

Wulai - Kuumia lähteitä ja alkuperäiskulttuuria

Emme halunneet poistua Taiwanista ilman minkäänlaista kokemusta kuumista lähteistä. Sen takia päätimme suunnata Wulaihin, pieneen kaupunkiin, joka sijaitsee Uudessa-Taipeissa. Taiwanissa on se hyvä puoli, että ei tarvitse matkustaa pitkälle kylpeäkseen kuumissa lähteissä. Wulai sijaitsee nimittäin vain tunnin matka päässä Taipeista.  Julkisilla kulkuvälineillä pääsee helposti kaupunkiin. Tästä huolimatta monet ottavat taksin kyseiseen paikkaan, koska varsinkin viikonloppuisin bussi Wulaihin saattaa olla hyvinkin täynnä. Itse matkustimme ilomielin julkisilla Wulaihin, (taksilla matkustaminen olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi). Otimme metron Xindianin asemalle ja sieltä bussin Wulaihin.  Bussi oli tosi täynnä, vaikka oli arkipäivä, joten voimme vain kuvitella miten täynnä bussi on viikonloppuisin.

Olimme varanneet yhden yön kylpylähotellista. Hotelli oli matkamme kallein, nimittäin maksoimme 55€ yöstä, joten hotelli oli todellista hemmottelua meille. Olimme jättäneet rinkkamme hotelliimme Taipeissa, koska olimme tulossa samaan hotelliin seuraavana päivänä. Tarkoituksena oli yöpyä siellä kolme viimeistä yötä. Hotellin henkilökunta oli ystävällinen ja suostui pitämään rinkkojamme säilössä, kunnes palaisimme takaisin. Ihanaa kerrankin matkustella pelkällä päivärepulla, ilman rinkkaa. 

Wulai on erittäin vuoristoinen kylä, joka on tunnettu kuumista lähteistään ja alkuperäiskulttuuristaan. Suurin osa kylän asukkaista on alkuperäiskansaa. Kylästä löytyy sekä luonnossa olevia kuumia lähteitä, että useampi kylpylähotelli, jossa on mahdollisuus kylpeä kuumien lähteiden mineraalirikkaassa vedessä. 

Pääsisimme sisäänkirjautumaan hotelliimme vasta neljän aikaan päivällä, joten meillä oli hyvin aikaa tutustua pieneen kaupunkiin. Kaupunki oli yllättävän karun näköinen silmiimme, vaikka joka puolelle oli pystytetty kalliita kylpylähotelleja. Huomasi, että teihin ja kaupungin ylläpitoon ei hirveästi oltu käytetty rahaa tai aikaa. Roskia ja muuta jätettä löytyi myös paljon kaduilta.

Hotellimme sijaitsi korkealla mäen päällä. Hiki tuli ihan pintaan kun rappusia kulki ylös :D
Wulain upeat maisemat






Wulai on niin pieni kylä, että kylään pystyy helposti tutustumaan kävellen. Suurin osa  ravintoloista ja putiikeista löytyy Wulai Old Streetiltä, joka on kylän vilkkain katu. Ravintoloissa pääsee maistelemaan perinteisiä alkuperäiskansan ruokia.

Kävimme museossa, joka kertoo alkuperäiskansan historiasta.


Herkullisia katkarapuja
Stinky tofu, niin hyvää!
Monet olivat kylpemässä joessa, mutta me emme uskaltaneet mennä mukaan. Oli liian kylmää ulkona :D
Hotellihuoneemme. Nukuttiin japanilaiseen tyyliin :)
Näkymät huoneestamme
Rentoutumista
Viiniä ja malesialaista suklaata. (Sori kamut, tuliainen päätyi meidän vatsoihin :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti