sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Viimeiset päivät Taiwanissa

Vietettyämme yhden rentouttavan päivän Wulaissa, oli aika palata takaisin Taipeihin ja hotelliin johon olimme jättäneet rinkkamme. Päiviä oli enää kolme jäljellä Taiwanissa, ennen lentoamme Manilaan. Halusimme pysyä viimeiset päivät Taipeissa. Kiertelimme suurkaupungin katuja, shoppailimme tuliaisia ja söimme hyvää ruokaa. Meille tuli jopa vähän kiire maistella Taiwanin erilaisia perinteisiä ruokia, koska oli niin monia ruokia mitä vielä halusimme maistaa, ennen kuin poistuisimme Taiwanista. Puhelimeni sanoi valitettavasti itsensä irti Taiwanissa, joten menetin kaikki puhelimeni tiedot, mukaan lukien kamerakuvat, joten kuvia Taiwanin ruuista ei ole montaa (emme koko ajan jaksaneet kantaa mukana järjestelmäkameraamme).

Lentomme Manilaan lähti vasta illalla, joten meillä oli runsaasti aikaa käytettävissä päivän aikana. Päätimme poiketa Taipein eläintarhassa iltapäivällä, joka sijaitsi noin puolen tunnin matkan päässä hotellistamme. Eläintarha oli meille erittäin positiivinen kokemus, vaikka emme läheskään kerenneet käydä koko eläintarhaa läpi. Eläintarhaan oltiin panostettu kunnolla ja eläimillä oli myös mielestämme hyvät elinolosuhteet. Sisäänpääsylippu eläintarhaan oli myös erittäin halpa. Lippu maksoi alle kaksi euroa. 

Huomasimme että tässä matkan aikana olemme käyneet aika paljon eri maiden eläintarhoissa. Eläimet ovat mielestämme erittäin mielenkiintoisia otuksia ja tietenkin kun näkee joitain eläimiä ensimmäistä kertaa elämässä, niin se on hieno kokemus. Puhumattakaan siitä, kun eläimiä näkee vapaana luonnossa.  Eläintarhat antavat myös mielestämme hyvän kuvan siitä, arvostetaanko eläimiä ollenkaan vai yritetäänkö niillä vain rahastaa, välittämättä niiden hyvinvoinnista. Monessa Aasian maassa, asia valitettavasti on usein niin, että eläimiä ei osata arvostaa.
 Taiwanin eläintarha oli ehdottomasti yksi parhaista eläintarhoista, jossa olemme käyneet. Taipein eläintarhassa tehdään myös paljon tutkimustyötä eläinten hyväksi ja suojellaan eläimiä uhanalaisuudelta.

Taipei Zoo - Sisäänkäynti
Puuveistoksia

Simo ja Hello Kitty
Formosan black bear. Kyseessä sama karhu, jonka näimme luonnossa Taroko Gorgessa. Karhu on erittäin uhanalainen ja siihen liittyy paljon taikauskoja. Taikauskojen vuoksi karhu on melkein tapettu sukupuuttoon. Koska karhu on niin uhanalainen, niin erilaiset havainnot eläimestä olisi hyvä raportoida eteenpäin. Mietimme hetken olisiko meidän pitänyt ilmoittaa eläinhavainnosta, mutta päätimme jättää asian sikseen. Olimme kuitenkin Taroko Gorgessa eksyneet polulle jonne olisi tarvinnut luvan, jotta sitä olisi saanut kulkea. Emme halunneet joutua ongelmiin sen takia :D
Formosan black bear
Simo hämmästeli kuoriaisten kokoa :D
Perhosenkotelo



Näimme ensimmäistä kertaa koalakarhun
ja pandakarhun.




Paluu Madagaskariin
Lemur-Rengashäntämaki
Eläintarhan eläinsairaala
Matkamme Taiwanissa oli päättymässä ja voimme vain sanoa, että Taiwanista tuli yksi suosikkimaistamme Aasiassa. Taiwan oli paljon ihmeellisempi ja mielenkiintoisempi maa, kun aluksi osasimme kuvitella. Luonto, ruoka ja ihmiset ovat aivan upeat. Maassa on niin paljon nähtävää ja koettavaa. Näimme matkamme aikana Taiwanissa alle kymmenen länsimaalaista turistia, mikä aina on plussaa:D Harvat reppureissaajaat matkustavat Taiwaniin, koska matkustaminen maassa on vähän kalliimpaa kuin esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti