lauantai 18. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen kohteemme Palawanin provinssissa

Kaksi päivää Quezon Cityssä vierähti nopeasti ja oli aika jatkaa matkaa seuraavaan kohteeseen Filippiineillä. Lentomme Busuangalle lähti iltapäivällä Manilan lentokentältä. Halusimme pelata varman päälle, joten otimme taksin lentokentälle. Ennen lentoa ei aina kannata alkaa seikkailemaan omin päin, jotta ei vaan vahingossa myöhästy lennolta. Varsinkin kun julkinen liikenne yleensä on hyvin hidasta ja välillä arvaamatonta köyhissä kaupungeissa. Taksilla matkustaminen on onneksi aika halpaa Manilassa.

 Ninoy Aquinon lentokenttä Manilassa on monesti äänestetty maailman huonoimmaksi lentokentäksi. Lentokenttä koostuu neljästä erillisestä terminaalista, eikä niiden välillä oikein ole minkäänlaista suoraa yhteyttä. Kulkeminen terminaalien välillä on parasta hoitaa taksilla ja kannattaa ottaa huomioon, että ruuhkaisena aikana terminaalista toiseen pääseminen, saattaa kestää jopa puoli tuntia. Joitain busseja kulkee terminaali 1:lle ja 2: lle, mutta Terminaali 3:lle ja 4:lle pääseminen voi olla haastavampaa ja enemmän aikaa vievää. Aikaa kannattaa siis varata runsaasti!
Itse pääsimme helposti ja ongelmitta lentokentälle, vaikka aikaa taksissa kului runsaasti ruuhkan vuoksi. Kokemuksemme Ninoy Aquinon lentokentästä oli ihan hyvä, vaikka koimme lentokentän  vähän epäkäytännölliseksi ja jouduimme varmaan käymään läpi kymmenen eri turvatarkastusta (siltä se ainakin tuntui). 

Lensimme Busuangaan pienellä lentokoneella (koneeseen mahtui alle sata matkustajaa). Matka  saarelle kesti vain 45 minuuttia, joten olimme hetkessä perillä. Busuangan lentokentän ulkopuolella  meitä odotti hyväkuntoinen minibussi, joka veisi meidät Coroniin. Busuangalla ei ole takseja, joten ainoat kulkuvälineet lentokentältä Coroniin ovat minibussit ja paikallisten suosimat"jeepneyt" . Jeepneyt ovat Filippiinien yleisin ja myös halvin matkustusmuoto. Bussit ovat tunnettuja värikkäistä väreistään ja tungoksestaan (bussit ovat aina hyvin täynnä). Yöllä matkustamista ei suositella jeepneyssä, koska niihin tehdään paljon aseellisia ja väkivaltaisia ryöstöjä.  
Matkamme Coroniin kesti noin 30 minuuttia ja maksoi 3€ per henki. Pidimme kovasti Busuangan maisemista. Ympäristö oli hyvin maalaismainen ja trooppinen. Viime kerrasta oppineina olimme varanneet hotellin itsellemme etukäteen. Ajattelimme, että majoituspaikat Coronissakin olisivat melko täynnä menossa olevan lomakauden vuoksi. Olimme varanneet viikoksi huoneen, niin sanotusta "puutarha lomakeskuksesta". Kyseessä ei ollut mikään tosi kallis majoituspaikka, vaan saimme huoneen 30€:lla/yö.

Cave room 2 oli huoneemme
Puutarha

Mount Tapyas
Huoneemme
Ravintola ja oleskelutila
Sisäänkäynti majoituspaikkaan
Hotellistamme oli matkaa Coronin keskustaan noin 15 minuuttia. Koimme tämän vähän huonona asiana. Jos olisimme tienneet hotellimme kaukaisesta sijainnista etukäteen, olisimme varanneet toisen majoituspaikan. Majoituspaikassamme oli oma ravintola, mutta se oli TOSI kallis. Ruuat maksoivat keskimäärin 6-8€, mikä oli budjettiimme ihan liikaa. Kävimme sen takia yleensä keskustassa syömässä lounasta ja päivällistä, missä ruoka oli (vähän) halvempaa. Olimme yllättyneitä siitä, että Coron oli niin turistinen. Keskusta oli täynnä länsimaalaisten pyörittämiä ravintoloita, matkatoimistoja ja majoituspaikkoja. Tästä olimme vähän pettyneitä, koska olimme todella olettaneet, että Coron ei olisi niin turistinen paikka. Harmitusta lisäsi myös se, että lähistöllä ei ollut mitään kunnon rantaa. Olimme siis tehneet pienen virhearvioinnin Coronista:D Majoituspaikka oli tietenkin varattuna meille viikoksi, eikä sitä voinut peruuttaa, joten jouduimme viettämään Coronissa viikon, vaikka sillä hetkellä olisi tehnyt mieli vain jatkaa matkaa:D
 Tässä matkan varrella on kyllä oppinut minkälaisista kohteista tykkää ja minkälaisista taas ei. Olemme ymmärtäneet, että meidän ei kannata varata majoituspaikkaa moneksi päiväksi etukäteen, ennen kuin tiedämme, että varmasti pidämme kyseisessä kaupungissa. Se nimittäin harmittaa, jos joudut kököttämään kaupungissa, jossa et viihdy :D

Matkalla Coronin keskustaan

Filippiiniläinen tuk-tuk
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti