maanantai 20. heinäkuuta 2015

Matkustaminen pariskuntana ja saarihyppely Coronilla

Kun takana on melkein viisi kuukautta reppureissaamista, sitä on jo kerennyt kokea ja nähdä aika paljon. Coronille tultuamme, olimme matkustaneet lähes viisi kuukautta putkeen. Matkamme aikana olemme oppineet, mitä arvostamme matkustelussa ja millä tavalla haluamme itse matkustaa. Kaikilla ihmisillä nämä asiat vaihtelevat. Asiat, jotka me koemme tärkeänä, saattaa jollekin toiselle olla ihan yhdentekeviä. Meillä on ollut se onni, että pystymme molemmat tekemään rakastamaamme asiaa ja vielä yhdessä. Onko mitään sen parempaa olemassa? Saat tehdä rakastamaasi asiaa ja vielä rakastamasi ihmisen kanssa. Olemme monesti miettineet miten tylsää olisi matkustaa yksin. Tämä on vain meidän mielipiteemme, emmekä todellakaan tuomitse yksin matkustavia! Yksin matkustaminen on hyvä tutkimusmatka itseensä ja vaatii tosi paljon rohkeutta.  Koemme kuitenkin, että meidän matkamme ei olisi ollut samanlainen, jos emme olisi tehneet tätä matkaa yhdessä. Kaikki pitkät bussi-ja lentomatkat ilman seuraa, tieto siitä, että tiedät vieressäsi olevan henkilö, jonka kanssa aina voit puhua sitä omaa äidinkieltä (okei, omani on ruotsi, mutta... you get the point:D), oli sitten kyseessä ilot tai surut. Parasta on kuitenkin se, kun voit palata "ajassa taaksepäin" ja muistella niitä hetkiä ja kokemuksia, mitä olette yhdessä saaneet kokea. Kukaan muu ei tule koskaan ymmärtämään tai samaistumaan näihin asioihin, samalla tavalla kuin me kaksi. 

Matkustaminen toisen henkilön kanssa voi tietysti ajoittain olla haastavaa, varsinkin kun sitä omaa tilaa on paljon vähemmän kuin normaalisti. Yhdessäoloa on myös yleensä enemmän kuin normaalisti, mikä välillä voi tuntua ahdistavalta. Matkustavana pariskuntana on opittava tuntemaan, mistä erilaiset tunteet johtuvat ja pystyttävä puhumaan niistä avoimesti. Toista on kuunneltava ja pystyttävä antamaan tilaa silloin kuin toinen sitä tarvitsee, itse loukkaantumatta. Itse olemme tässä matkan varrella oppineet, että kaikesta kannattaa puhua ja yrittää löytää jonkinlainen ratkaisu ongelmiin. Selvittämättömät asiat jäävät yleensä vaan kalvaamaan, mikä vain syö parisuhdetta pidemmän päälle.

Blogimme on meille eräänlainen päiväkirja, johon voimme kirjoittaa kokemuksiamme ja ajatuksiamme matkamme aikana. Vuosien päästä on hauska palata takaisin blogiin, lukea vanhoja kirjoituksia ja katsoa kuvia. Teemme välillä nyt jo näin, nimittäin eksymme vanhoihin postauksiin ja muistelemme kokemuksia Afrikasta ja Aasiasta. Vieläkin on vaikea uskoa, että olemme olleet niin hienoissa paikoissa ja nähneet niin upeita asioita. Haluamme tietysti myös, että perheemme, ystävämme ja jopa tuntemattomat pääsevät mukaan matkaamme. Ei ehkä fyysisesti, mutta kuitenkin henkisesti seuraamaan matkaamme tämän blogin kautta. Olemme halunneet pitää tämän blogin erittäin rehellisenä, koska haluamme myös itse muistaa nämä asiat sellaisina kuin ne oikeasti ovat olleet.  
_____________ 

Vaikka Coronista löytyy erittäin upeat rannat ja se lukeutuu yhdeksi maailman parhaista sukelluskohteista, emme henkilökohtaisesti pitäneet Coronia niin mieluisana paikkana. Liika turismi vie yksinkertaisesti paikasta ilon ja fiiliksen. Sekin harmittaa, että joudut maksamaan puolet enemmän ruoka-annoksesta turistikohteessa, jonka oikea arvo oikeasti on paljon pienempi.  Mietimme useasti Simon kanssa sitä, mihin kaikki raha menee Filippiineillä. Syöminen ulkona, majoituspaikat ja matkatoimistojen retket, olivat paljon kalliimpia, kuin esimerkiksi muualla Kaakkois-Aasiassa. Sitä ajattelisi, että turismi toisi aika paljon rahaa Filippiineille, mutta se ei valitettavasti näy katukuvassa.  Meidän silmiimme Filippiinit oli paljon kehittymättömämpi kuin monet muut Kaakkois-Aasian maat. Lisääntyneet hirmumyrskyt ja muut luonnonkatastrofit koettelevat tietenkin Filippiinejä aina silloin tällöin, jolloin taloja tuhoutuu ja niitä joudutaan rakentamaan aina uudestaan ja uudestaan. 

Kuulimme niin monelta paikalliselta ja muutamalta turistilta, että saarihyppely Coronilla on "must do", että lopulta myös itse lankesimme ostamaan kyseisen päiväretken. Saarihyppely oli kuulemma tosi turistinen, mutta maisemat  niin upeat, että se on pakko nähdä omin silmin. Hotellimme henkilökunta yritti päivittäin myydä meille erilaisia päiväretkiä, joihin aina vastasimme kieltävästi. Se on hyvä puoli halvoissa hostelleissa ja muissa reppureissaajien suosimissa majoituspaikoissa, että niissä ei yleensä tyrkytetä kalliita retkiä. Henkilökunta on yleensä vähän ymmärtäväisempi reppureissaajia kohtaan näissä paikossa. He ymmärtävät, että matkustamme pienemmällä budjetilla sekä, että emme ole ihan uusavuttomia ja tarvitse apua jokaisessa asiassa. He ymmärtävät myös yleensä sen, että haluamme niitä oikeita kokemuksia, emmekä  aina tarvitse niitä mukavuuksia.

Päätimme varata saarihyppelyn matkatoimistosta, joka sijaitsi Coronin keskustassa. Saarihyppely oli halvin minkä löysimme ja oli saanut ihan hyvät arvostelut. Retkeen sisältyi viisi eri kohdetta; CYC Beach, Twin Peaks Reef, Bulungan Beach, Hidden lagoon, Kayangan lake, sekä lounas ja juomat. Emme aikaisemmin olleet tehneet saarihyppelyä, joten emme oikein tienneet mitä odottaa. Odotuksemme saarihyppelystä ei kuitenkaan ollut hirveän suuret. Onneksi niin, koska yllätyimme positiivisesti. Niin kuin monet paikalliset olivat sanoneet, niin maisemat olivat kertakaikkisen upeat. Valkoiset hiekkarannat, turkoosit laguunit ja kirkkaan sininen meri. Näissä maisemissa saimme viettää koko päivän. Huonona puolena oli tietenkin se, että saarihyppely oli liian turistinen. Meidän ryhmässämme oli yli kymmenen henkilöä ja tietenkin paikan päällä oli muitakin turistiryhmiä. Olemme kuitenkin iloisia, että teimme kyseisen saarihyppelyn, jossei muuta, niin saimme tosi hienoja kuvia muistoksi!

Odotimme muita ryhmäläisiä veneessä
Venekuljettajamme (Boatman Batman)

CYC Island
Saarella saimme ottaa aurinkoa ja snorklata

Simo snorklasi pienten meduusojen kanssa. Meduusat olivat onneksi vaarattomia, vaikka vähän polttelivat ihoa.
Söimme perinteikkään filippiiniläisen lounaan tällä saarella. Oli tosi hyvää ruokaa! Itse rakastuin merilevään.

Hidden lagoon



Oppaamme



Pieniä kaloja

Saarihyppelyn jälkeen oli aika palkita itsensä herkullisella ruualla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti