keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Taiwanin kuumat lähteet ja Taitungin yömarkkinat

Pitkän päivän jälkeen oli ihana palata takaisin majoituspaikkaamme. Lämmin suihku teki hyvää väsyneille jaloille ja kipeille lihaksille. Vatsa oli täytetty hyvällä taiwanilaisella ruualla. Kello oli jo niin paljon kun saavuimme Hualieniin, että suurin osa katukeittiöistä ja ravintoloista oli sulkemassa. Paikka johon päädyimme syömään, tarjosi tilaamamme annoksien lisäksi keittoa ja teetä ilmaiseksi. Omistaja halusi vielä ikuistaa vierailumme ravintolassaan ottamalla kuvan meistä. Hän sanoi laittavansa kuvan ravintolansa seinälle.

Matkamme Hualienista jatkui Taitungiin, joka on Taiwanin kolmanneksi suurin kaupunki. Taitung sijaitsee Taiwanin itärannikolla, (junalla) noin 2-3 tunnin päässä Hualienista.  Halusimme matkustaa Taitungiin, koska halusimme nähdä luonnossa olevan kuuman lähteen. Taiwanissa on tosi paljon kuumia lähteitä ja niitä löytyy ympäri koko maata. Kuumien lähteiden välillä on eroja, on  mm. keinotekoisia (hotellissa ja kylpylöissä olevia) ja luonnossa olevia kuumia lähteitä. Meitä kiinnosti nimenomaan luonnossa "piilossa" olevat kuumat lähteet ja siksi halusimme suunnata Taitungiin. Taitungista noin tunnin matkan päässä (karkeasti arvioituna), sijaitsee kuuma lähde nimeltä Lisong. Lisongin mineeraalirikas vesi on peräisin joesta, joka sijaitsee rotkon pohjalla. Joki muodostaa mm. vesiputouksen ja on lukemamme perusteella yksi Taiwanin kauniimmista kuumista lähteistä ja todella näkemisen arvoinen. Alueelle suositellaan omaa opasta, koska joelle pääseminen ei ole mikään "helpoin nakki". Matka kuumalle lähteelle sisältää mm.  kalliokiipeilyä ja jokien ylittämistä. Monet jättävätkin tämän kuuman lähteen näkemättä, sen vaikeapääsyisyyden vuoksi. Meitä kyseinen reitti ja siihen liittyvä seikkailu vain lisäsi kiinnostusta!

Valitettavasti saimme Taitungissa ollessamme tietää, että tie joka veisi meidät Lisongin kuumalle lähteelle oli tuhoutunut maanjäristyksessä. Tietä ei tilapäisesti pystynyt käyttämään. Tiedon tuhoutuneesta tiestä saimme juuri ennen meidän alkavaa retkeä. Olimme etukäteen järjestäneet itsellemme oppaan kyseistä retkeä varten. Ilmeisesti meidän opaskaan ei ollut tietoinen tuhoutuneesta tiestä, koska ei ollut maininnut siitä meille. 
 Hotellimme henkilökunta oli auttanut meitä  kyseisen retken suunnittelussa ja heiltä saimme myös selville, että tie oli tuhoutunut. Tietenkin tämä asia vähän harmitti meitä, mutta asialle ei voinut mitään, kun Lisongin kuumalle lähteelle ei ollut muutakaan tietä. Jos vielä toiste tulemme Taiwaniin, niin haluamme ehdottomasti vielä nähdä Lisongin kuuman lähteen.

Vaikka emme kuumalle lähteelle päässeet, päätimme kuitenkin jäädä Taitungiin kolmeksi yöksi. Majoituspaikamme Taitungissa oli erittäin halpa ja henkilökunta mukavaa, joten jäimme mielelämme kyseiseen paikkaan.

Taitungissa oli aivan loistava (night market) yö markkina. Paikalta sai ostettua kaikennäköistä ruokaa, makeasta suolaiseen. Eksyimme sinne aina ostamaan päivällista tai iltapalaa. Jotkut ruuat olivat vähän liian erikoisia meidän makuun. Marketista sai nimittäin ostettua keitettyjä sisäelimiä, siansorkkia ja siankäpälöitä :D
Jälkiruuaksi herkullinen jäätelöannos
Taitungin night market
Kuva otettu majoituspaikkamme lähistöltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti