keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Taipei, yksi matkamme suosikki kaupungeista

Vietettyämme kaksi päivää Zhongshanissa, päätimme varata toisen majoituspaikan Ximendingistä. Olimme löytäneet mahtavan hotellitarjouksen internetistä. Hotellihuoneeseen kuului oma kylpyhuone ja vessa. Huone oli paljon halvempi kuin nykyinen huoneemme, joten tätä hyvää tarjousta emme aikoneet jättää väliin. Olimme muuten viihtyneet hyvin hostellissa, mutta huoneessa oli valitettavasti aivan liian kylmä näin talvisaikaan. Huoneesta löytyi kyllä ilmastointi, mutta eipä siitä ollut mitään hyötyä, kun se puhalsi pelkästään kylmää ilmaa. 

Zhongshanista ei  onneksi ollut pitkä matka Ximendingiin. Kuljimme metrolla muutaman pysäkin ja olimme jo perillä. Ximending on yksi suosituimmista turistialueista, paikallisten ja ulkomaalaisten kesken. Tätä emme tosin huomanneet, koska emme montaa ulkomaalaista nähneet koko aikanamme Taipeissa. Kiinalaisia oli kyllä paljon, mutta heistä on vaikea erottaa kuka on paikallinen ja kuka ei :D Ximending on yksi Taiwanin suosituimmista shoppailualueista ja sieltä löytyykin maan parhaat muotiliikkeet. Alueella on valtavasti muoti- ja asusteliikkeitä, sekä suuria ostoskeskuksia. Huomasimme, että koirillekin löytyy vaikka minkälaisia vaatteita. Taipeissa ihmiset ilmeisesti kohtelevat koiriaan kuin omia lapsiaan. Koiria puetaan vaatteisiin, työnnettään koiravaunuissa ja otetaan jopa mukaan ravintolaan syömään.
 Ximending on erityisen suosittu nuorten ja nuorten aikuisten kesken, koska se tarjoaa paljon viihdettä ja muita aktiviteettejä nuorille, mm. konsertteja ja muita tapahtumia. Alueelta löytyy myös erilaisia ravintoloita ja kahviloitakin jokaisen makuun.

Hotellimme sijaitsi aivan Ximenin metroaseman lähellä, joten sijainti oli mitä mainioin. Hotellihuoneemme oli tosi siisti ja hintaan kuului jopa aamiainen. Saimme itse valita halusimmeko syödä buffet-aamiaisen vai käyttää liput hotellissa sijaitsevaan 7eleveniin. Valitsimme jälkimmäisen, koska emme kumpikaan oikein pidä kylmästä buffet ruuasta. Joka kerta kun olemme syöneet buffet-aamiaista Taipeissa, ruoka on ollut aivan kylmää. Ilmeisesti ruoka syödään aina kylmänä. Siitä en tiedä miksi :D
 
Taipeissa vietimme ensimmäistä kertaa aikaa erillämme tehden omia asioita. Tähän asti matkaa, olimme olleet Simon kanssa aika lailla kuin paita ja peppu. Huomasimme, että tarvitsimme vähän omaa aikaa, kun olimme olleet niin tiiviisti yhdessä. Taiwanissa oli onneksi tosi hyvä netti, joten skypettäminen onnistui ongelmitta. 

Xingtian Temple
Ostimme sushia Taipei Fish Marketista, joka sijaitsee Zhongshanissa. Sushi oli aivan taivaallista, kun sitä ei ollut syönyt pitkään aikaan.
Ximending iltamyöhään


  Teimme iltakävelyn Dihua Streetille, josta jatkoimme kävelyä joenrantaa pitkin (kuvassa Danshui River). Dihua streetillä sijaitsee vanhoja pikkuputiikkeja, jopa 1880-luvulta asti. Putiikeissa myydään mm. paljon erilaisia kuivattuja tuotteita ja kiinalaisen lääketieteen perustuvia tuotteita. Söimme mm. tosi hyvää kuivattua mangoa siellä. Dihua Street on Taipein suosituin alue kiinalaisen uudenvuoden aikaan, jolloin paikalliset ostavat erilaisia makeisia ja muita purtavia uudenvuoden viettoa varten.


Tanssiaiset
Ximending päiväsaikaan
Red House
Partyworld

Vietettyämme viikon Taipeissa, kaupungista tuli ehdottomasti yksi lempimatkakohteistamme. Yksi syy miksi viihdyimme niin hyvin Taipeissa oli, että taiwanilainen ruoka oli aivan taivaallisen hyvää. Intohimo ruuanlaittoa kohtaan näkyi jokaisessa annoksessa. Emme tainneet kertaakaan syödä oikeasti huonoa ruokaa Taipeissa ollessa. Tietenkin ruuantaso vaihteli vähän eri ruokapaikoissa. Joka kerta eteemme kuitenkin tuotiin hyvää ruokaa. Taipei on hyvin kehittynyt kaupunki, joten senkin takia tunsimme olomme erittäin kotoisaksi siellä. Vaikka Taipei on miljoonakaupunki, niin asiat toimivat siellä hyvin. Emme oikeastaan kertaakaan kohdanneet minkäänlaisia suurempia ongelmia Taiwanissa ollessa. Paikalliset ottivat meidät hyvin vastaan ja meitä autettiin tarvittaessa, kieliongelmista huolimatta.
 Haluamme ehdottomasti molemmat palata Taiwaniin uudestaan. Seuraavalla kerralla suuremman budjetin kanssa ja mieluiten kesällä, kun on lämpimämpi sää. Taiwanissa budjettimme hieman ylittyi, mutta olimme siihen valmistautuneita. Hotellit, matkustaminen maan sisällä ja ruuan hinnat ovat vähän korkeammat, kuin esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa. Käytimme keskimäärin 57€/päivässä Taiwanissa ollessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti