tiistai 2. kesäkuuta 2015

Aika ottaa rennosti - Kiinalaiseen historiaan tutustuminen ja Taiwanin oudot "säännöt"

Uudenvuoden häsäkkä oli ohi ja oli aika asettua kahdeksi päiväksi aloilleen, yhteen ja samaan paikkaan! Kolmas majoituspaikamme sijaitsi Zhongshanin alueella, joka oli molempiemme mieleen. Alueella oli paljon ravintoloita, kahviloita ja isoja ostoskeskuksia. Plussana oli myös metroasema, joka sijaitsi kävelymatkan päässä.
 Taipeissa ollessa, huomasimme miten huomaavaisia ja sääntöjä noudattavia ihmiset olivat. Metroissa ei esimerkiksi saanut jauhaa purukumia (siitä voi saada suuret sakot), nuoret miehet istuvat harvoin metroissa(vaikka paikkoja olisi runsaasti vapaana), vaan he suovat ne vanhemmille, lapsille ja naisille. Metroissa oli  myös juliste, jossa ohjeistettiin käyttäytyminen metrolla liikkuessa. Julisteessa luki mm. että puhelimessa ei mielellään saisi puhua, tai jos oli pakko, niin lyhyesti ja hiljaa. Suositeltiin tekstiviestin lähettämistä, puhelun sijasta. Käyttäytyminen metrossa, piti muutenkin olla muita ihmisiä kunnioittavaa. Liukuportaissa, portaissa ja ylipäätänsä julkisissa paikoissa käveltiin AINA oikealla puolella, jos joku tätä ei noudattanut, saattoi henkilö saada paljon pahoja katseita.

Kahden päivän aikanamme Zhongshanissa, päätimme yhtenä päivänä matkustaa metrolla Shiliniin, jossa sijaitsee yksi Taiwanin kansallismuseoista, National Palace Museum. Museossa on esillä lähes 700 000 muinaisesta Kiinasta peräisin olevaa esinettä ja taideteosta, tehden siitä yhden maailman isoimmista kokoelmista.
Kokemuksemme museosta oli ihan hyvä. Koimme kuitenkin, että tietämyksemme kiinan historiasta oli liian vähäinen, että museokäynnistä olisi saanut kaiken irti. Museossa oli sitä paitsi aivan liikaa ihmisiä. Olimme ilmiselvästi valinneet pahimman ja ruuhkaisimman ajan käydä museossa. Museo oli nimittäin täynnä suuria kiinalaisturistiryhmiä oppaidensa kanssa. Ajoittain oli aivan mahdotonta liikkua museossa eteenpäin. Emme nähneet läheskään kaikkia museon osastoja, koska esillä olevia esineitä kerta kaikkiaan on niin paljon.  Jos kaikki osastot olisi halunnut käydä läpi, niin olisi todennäköisesti joututunut viettämään koko päivän siellä:D

Matkallamme museoon törmäsimme myös kiinalaiseen puutarhaan, jonka läpi tietenkin halusimme kävellä. Metroasemalta olisi myös voinut ottaa bussin suoraan museolle, mutta onneksi emme näin tehneet, koska muuten puutarha olisi jäänyt meiltä näkemättä.

Kiinalainen puutarha





National Palace Museum


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti