sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Taipein menosta ja vilskeestä, Hualienin hiljaisuuteen

Taiwanissa ollessa halusimme ehdottomasti nähdä yhden paikan Taipein lisäksi, nimittäin Taroko Gorgen. Taiwanissa olisi ollut vaikka kuinka paljon nähtävää, mutta tällä kertaa olimme päättäneet rajata matkaamme meitä eniten kiinnostaviin kohteisiin.  
Taroko Gorge on 19 km pitkä rotko Taiwanin itärannikolla. Kyseinen alue tunnetaan myös nimellä Taroko Gorgen kansallispuisto. Itse kansallispuistossa on mahdollista majoittua parissa eri majoituspaikkassa, mutta kyseiset majoituspaikat ovat melko hintavia ja täyttyvät erittäin nopeasti. Monet päättävät siis majoittua kaupungissa, nimeltä Hualien, joka sijaitsee alle 30km päässä Taroko Gorgesta. Tähän ratkaisuun päädyimme itsekin, tutkittua erilaisia majoitusvaihtoehtoja kyseisellä alueella. 
Ennen matkaamme Hualieniin kävimme Taipeissa turisti-infossa.  Saimme siellä aivan loistavaa palvelua ja hyviä neuvoja matkaamme varten. Emme ole koskaan nähneet kenenkään työskentelevän niin suurella sydämellä info-tiskin takana. Yleensä näissä paikossa, turisteille annetaan esitteet käteen ja juuri ja juuri saadaan vastaukset esitettyihin kysymyksiin. Tämän takia emme yleensä ole turvautuneet paikalliseen turisti-infoon. Työntekijät turisti-infossa puhuivat erinomaista englantia ja palvelivat parhaansa mukaan. Saimme tosi hyvin tietoa eri kohteista, sekä bussiaikatauluista eri henkilöiden yhteistietoihin. Jos naiset eivät jotain tienneet, he ottivat selvää asiasta soittamalla eri paikkoihin, kunnes osasivat antaa meille vastauksen. Emme yhtään olleet odottaneet, näin hyvää ja perusteellista apua turisti-infosta:D Tuli melkein ihan vaivaantunut olo, kun he hoitivat kaikki asiat ja soittamiset meidän puolesta. Aikomuksena oli aluksi vain kysyä juna-aikatauluista Hualieniin, mutta lähdimmekin pois ison infopaketin ja jopa yhden oppaan yhteistietojen kanssa.

Taiwanissa on erittäin hyvä ja kattava junaliikenne, joten päätimme kulkea Huolieniin junalla. Olimme varanneet junaliput netistä pari päivää etukäteen, mikä oli erittäin helppoa ja kätevää. Juna-asema sijaitsi parin metropysäkin päässä hotellistamme. Ei siis ollut mikään pitkä matka sinne. Matka Hualieniin kesti noin neljä tuntia. Samalla saimme ihastella Taiwanin itärannikon kauniita maisemia. Paikallinen mies joka istui vieressämme, oli ystävällinen ja kertoi meille, (veturinkuljettaja oli juuri ilmoittanut jotain matkustajille kiinaksi) että kohta tulee pieni maanjäristys. Kyseessä oli kuitenkin niin pieni maanjäristys, että emme edes sitä huomanneet.

 Olimme varanneet itsellemme majoituspaikan kahdeksi yöksi netistä. Kyseessä oli niin sanottu "home stay" tapainen majoitus, eli saimme yöpyä kodinomaisissa olosuhteissa. Kun olimme poistuneet juna-asemalta oli vastassamme erittäin aution näköinen kaupunki. Tunnelma oli aivan erilainen kuin Taipeissa. Tuntui jotenkin oudolta, olla yhtäkkiä niin hiljaisessa ja rauhallisessa paikassa. Olimme katsoneet kartasta, että majoituspaikkamme olisi melko lähellä juna-asemaa. No kuinka arvata, oli meillä taas vaikeuksia löytää majoituspaikkaamme. Pyörittyämme puolisen tuntia alueella, jossa oletimme majoituspaikkamme olevan, päätimme kysyä apua lähellä olevasta hotellista. Hotellista meille neuvottiin tietä kadulle, jossa majoituspaikamme sijaitsi. Jouduimme vielä kysymään apua yhdestä hotellista, kunnes lopulta löysimme majoituspaikamme. Hualienissa oli kolme melkein samannimistä katua ja jokaisella kadulla oli melkein samannimiset majoituspaikat. Voiko tehdä asioista sekavampaa? :D
Majoituspaikkamme oli erittäin kodikas ja olimme itse asiassa ainoat vieraat kyseisessä paikassa ensimmäisenä iltana. Tämä oli mielestäni vähän pelottavaa ja aloin heti epäilemään että talossa kummittelee:D Toisena iltana talossa kuitenkin oli yksi kiinalainen pariskunta meidän lisäksi.

Ensimmäisenä päivänä Hualienissa, emme tehneet mitään sen kummallisempaa. Kävimme ulkona syömässä ja vähän kaupungilla kävelyllä. Ulkona oli hyvin myrskyisä sää, joten emme viihtyneet ulkona kauaa. Sateelta onneksi vältyimme.

Turisti-infosta saimme bussiaikataulun Taroko Gorgen kansallispuistoon
Huoneemme

Oleskelutila

Majoituspaikan aula
Kalakauppa

Myrskyisä päivä Hualienissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti