tiistai 12. toukokuuta 2015

Joulu Baganissa - yli 2500 temppelin ja raunion kaupunki

Suuntasimme jouluaattoa edeltävänä iltana Baganiin. Olimme ostaneet bussiliput yöbussiin, Nyaung Shwen bussiasemalta. Koska Myanmarissa ei vietetä joulua, kulkivat bussit ja muut liikennevälineet ihan normaalisti. Bussi täyttyi nopeasti turisteilla ja muilla travellereillä, ilmeisesti monet muutkin olivat ajatelleet viettävänsä joulun Baganissa.

Olimme jälleen kerran varanneet hotellin etukäteen. Varhain aamulla väsyneenä, ei ole ikinä mukavaa etsiä sopivaa hotellia käsiinsä ja varsinkin joulupyhien aikana, kun hotelleissa riittää enemmän asiakkaita. Olimme varanneet hotellin kolmeksi yöksi, hotellimme taisi olla matkamme kallein(noin 40€ yö).

Olimme perillä Baganin bussiasemalla, varhain aamulla pimeän aikaan, niin kuin tähän asti yöbussimatkoillamme aina olemme olleet. Seuranamme meillä oli kaksi Suomalaista naista, jotka olivat samassa yöbussissa. Otimme isommalla porukalla saman tuktukin Baganin keskustaan päin. Meidän hotellimme oli ensimmäisenä matkan varrella. Väsyneitä kun olimme, niin toivoimme kovasti, että hotellin henkilökunta olisi joustava ja päästäisi meidät aikaisemmin hotellihuoneeseemme. Kello oli vasta kuusi aamulla, joten vähän epäilimme, että joutuisimme kuitenkin odottamaan, että kello olisi enemmän. Nainen respassa oli erittäin ystävällinen ja toivotti meidät tervetulleiksi hotelliin. Pääsimme heti hotellihuoneeseen, mistä olimme erittäin kiitollisia. Puolet jouluaatosta meni nukkuessa, olimme niin väsyneitä :D Ei meillä muutenkaan ollut minkäänlaista joulutunnelmaa, aurinko paistoi ulkona ja lämpötila Baganissa oli yli 30 astetta. Ei siis ihme, että joulutunnelmaa ei ollut.

Bagania kutsutaan rauniokaupungiksi ja ihan syystä, kaupungissa sijaitsee nimittäin yli 2500 buddhalaisen monumentin jäännökset. Temppeleitä ja pagodia löytyy ympäri kaupunkia, osa on ihan alkuperäisiä, mutta iso osa temppeleistä ja padogista on jollain tapaa korjattu. Suurin osa ihmisistä viettää kaksi-kolme päivää Baganissa, tutkiskellen suurimpia ja mahtavimpia temppeleitä. Kaikkia temppeleitä kun on aika mahdotonta nähdä muutamassa päivässä. Liikkuminen Baganissa sujuu helpoiten polkupyörällä tai sähköpyörällä. Monet valitsevat myös hevoskärryt liikkumisvälineeksi. Itse päädyimme toisena päivänä Baganissa vuokraamaan polkupyörät hotellistamme. Harkitsimme myös liikkumista kaupungissa hevoskärryillä, mutta hinta oli niin korkea, että jätimme sen väliin.

Pidimme molemmat Baganista enemmän kuin Inle järvestä ja Nyaung Shwesta. Bagan on onneksi sen verran suuri kaupunki, että turisteihin ei törmää ihan joka puolella. Kaupunki koostuu kolmesta eri alueesta, uudesta Baganista, vanhasta Baganista ja Nyaung U:sta. Meidän hotellimme sijaitsi Nyaung U:n alueella, vähän syrjäisemmässä paikassa. Jos halusimme mennä ulos syömään, oli käveltävä jonkun matkaa tai otettava polkupyörä. Hotellissamme oli onneksi oma ravintola, jos illalla ei enää jaksanut mennä etsimään toista ravintolaa.


Simon hieno polkupyörä
Hevoskärryt temppelin edessä
Matkalla temppelikierokselle










Kymmeniä temppeleitä puiden takana





Vanhempi rouva halusi ottaa meistä yhteiskuvan





Eräs vanhempi paikallinen mies päästi meidät suljettun temppelin katolle, josta saimme ihastella auringonlaskua
Alueelle oli myös rakennettu uusi näköalatorni. Torniin pääsy maksoi 10 dollaria. Olimme kuitenkin sitä mieltä, että itse temppeleissä oli hienompaa ihastella maisemia. Samaa mieltä olivat myös paikalliset.

Auringonlasku Baganin yllä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti