tiistai 26. tammikuuta 2016

Suuntana Paraguay

Uusi kohteemme Paraguay

Päätimme haudata vanhan matkareittimme ja suunnata Paraguayhin Argentiinan jälkeen. Alunperin emme olleet edes ajatelleet matkustamista Paraguayhin, mutta huomattuamme miten turistiset Chile ja Argentiina oli, niin halusimme kokea jotain vähemmän turistista. Harvat matkalla tapaamamme ihmiset olivat käyneet Paraguayssa, joten tämä oli jo mielestämme hyvä merkki. Olimme myös korviamme myöten kyllästyneitä siihen, että kaikki oli niin kallista Chilessä ja Argentiinassa, joten halusimme siitäkin syystä matkustaa Paraguayhin. Paraguay nimittäin on yksi Etelä-Amerikan halvimmista maista.

Argentiinassa oli tarkoituksena viipyä vain hetki, mikä meidän tapauksessa venyi lähes kaksiviikkoiseksi. Tavattuamme Cesarin ja hänen perheensä Buenos Airesissa, päätimme jatkaa matkaa Posadakseen. Cesar suositteli meille Rio Uruguay bussifirmaa matkalle. Bussiliput Posadakseen olivat HYVIN hintavat, joten halusimme aluksi ottaa selvää kulkeeko juna Posadakseen. Harmiksemme saimme tiedon, että juna ei enää kulkenut Buenos Aires-Posadas väliä, joten ainut mahdollisuutemme oli matkustaa bussilla. Päädyimme ostamaan liput Cesarin suosittelemasta bussifirmasta, koska heidän tarjoamansa lippu oli halvin. Bussilipun hinta oli lähes 80€ (sinisen dollarin vaihtokurssilla saimme liput kuitenkin 50€/henki). 

Bussimatkamme Rio Uruguayn kanssa, oli yksi parhaista bussimatkoistamme, ainakin mukavuuden suhteen. Kyseessä oli yön yli kestävä bussimatka, joten mukavat ja pehmeät alastaitettavat penkit tulivat tarpeeseen. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja huomaavaista. Hintaan kuului jopa välipala, lämmin päivällinen ja aamiainen. Vaikka bussimatka olikin mukava, niin emme voi olla ihmettelemättä, miten paikallisilla on varaa matkustaa busseilla Argentiinassa?! Meidän lompakkoa bussilippujen hinta kirpaisi, mutta voimme vain kuvitella miten pitkän säästämisen tulos yhden bussilipun ostaminen voi olla paikalliselle, joka keskimäärin tienaa 300-400€ kuussa.

Posaadaksessa meitä vastassa oli lämmin ja kostea trooppinen ilmasto. Tätä olimme kaivanneet! Yhtäkkiä olikin lähes 30 astetta lämminta ja saimme kaivaa kevyemmät vaatteemme esille. Tarkoituksena oli yöpyä vain yksi yö Posadaksessa ja sieltä jatkaa matkaa Iguassun putouksille (Iguazu falls). Ongelmia tuli kuitenkin eteen, kun emme löytäneet Sinisen dollarin rahanvaihtajia Posadaksessa ja Argentiinan pesomme olivat lähes loppu. Emme halunneet nostaa rahaa automaatista taikka vaihtaa rahaa virallisella kurssilla. Tästä pääsee lukemaan postausta, joka käsittelee rahanvaihtoa Argentiinassa.


Rajanylitys Argentiinan ja Paraguayn välillä

Rahanpuutteen vuoksi päätimme aikaistaa matkaamme Paraguayhin. Rajanylitys Posadaksen ja Encarnaciónin välillä(Paraguayn rajakaupunki) on aika mutkaton. Pitkä silta yhdistää Argentiinan ja Paraguayn. Helpoin tapa ylittää raja on ottaa bussi Posadaksen keskustasta. Bussi pysähtyy passintarkastuksessa Argentiinan puolella, jonka jälkeen bussi (yleensä) odottaa kunnes rajavelvollisuudet on saatu hoidettua. Tämän jälkeen bussi ylittää sillan Argentiinan ja Paraguayn välillä ja jättää matkustajat Paraguayn passintarkastukseen. Ollessasi nopea saatat keretä samaan bussiin jolla lähdit matkaan, muuten joudut odottaamaan seuraavaa bussia. Bussit kulkevat noin puolentunnin välein ja päätepysäkki on Encarnaciónin bussiterminaali.

Itse kävelimme Argentiinan passintarkastukseen asti. Matka Posadaksen keskustasta sinne ei ollut pitkä, mutta alueella oli tietyömaita, minkä vuoksi eksyimme aluksi polulta. Takana näkyy Argentiinan ja Paraguayn välillä oleva silta, jonka kautta rajanylitys tehdään.

Positiivisesti yllättävä Encarnación

Saavuttuamme Encarnaciónin bussiasemalle, alkoi rankkasade ja päätimme majoittua lähellä olevaan hotelliin. Hotelli oli yksinkertainen mutta siisti, eikä sillä ollut hintaa kuin 100 000 guarania (16 USD). Vaikka sadekelit runtelivat Encarnaciónia, nautimme olostamme siellä. Kaupunki yllätti meidät positiivisesti. Odotuksemme Paraguaysta olivat olleet jotain aivan muuta. Olimme odottaneet köyhyyttä ja maan kehittymättömyyttä, mutta saimmekin huomata, että kaupunki oli yllättävän "uuden oloinen". Tiet olivat uusia ja kaupungin ulkonäköön oltiin selvästi panostettu viime aikoina. Encarnaciónissa vietetään vuosittain (Tammi-Helmikuussa) Paraguayn suurinta karnevaalia, johtuiko panostus kaupunkiin kenties siitä? 

Ihmiset olivat myös erittäin ystävällisiä ja ulospäinsuuntautuvia. Kysyttäessä neuvoa, saimme aina apua, vaikka paikalliset eivät puhunneet englantia. Ihmiset olivat myös meistä kiinnostuneita, meiltä kysyttiin monesti miksi olimme tulleet Paraguayhin. Usein haluttiin myös kuulla, mitä mieltä olimme Paraguaysta ja maan ihmisistä. Huomasi, että turisteja ei käynyt Paraguayssa paljon. 

Ruoka Encarnaciónissa oli myös erittäin hyvää ja halpaa. Yllätyimme siitä, että kaupungista sai niin paljon arabialaista ruokaa, mm. falafelia, shwarmaa ja lomito arabea, eli paikallista rullakebabia. Naaaam!

Ensivaikutelmamme Paraguaysta oli mitä mainioin ja tiesimme, että viihtyisimme maassa hyvin!

Posadaksen kaupunki, Encarnaciónista katsottuna






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti