lauantai 2. tammikuuta 2016

Bussilla Andien läpi

Muuttuneet matkasuunnitelmat

Matkasuunnitelmamme ovat monesti muuttuneet matkamme aikana. Oli kyse sitten ihan uudesta kohteesta, reitistä tai jostain muusta. Matkan spontaanisuuden on mahdollistanut se, että mitään paluulentolippua ei ole löytynyt taskustamme. Harvemmin myöskään jatkolentolippua. Olimme alunperin suunnitelleet, että menisimme Chilestä Bolivian rajan yli bussilla,  mikä olisi ollut hyvin helppoa San Pedro de Atacamasta. Monet reppureissaajat ylittävät rajan kyseisestä kaupungista tai tekevät pelkkiä päiväretkiä Bolivian puolelle. Päätimme kuitenkin haudata alkuperäisen suunnitelmamme ja sen sijaan suunnata Argentiinaan!

Argentiina ei maana niinkään kiinnostanut meitä, mutta ystävämme Cesar (Etelä-Korealainen ystävämme, johon tutustuimme Afrikassa ollessamme)asuu Buenos Airesissa perheineen. Meillä oli ainutkertainen mahdollisuus tavata Cesaria uudestaan, emmekä vain voineet ohittaa tätä. Cesarilta saimme loistavia matkustusvinkkejä Argentiinaan ja muitakin ohjeita matkustamisen suhteen. Olihan hän itse kokenut matkustaja, käynyt lähes sadassa maassa. Odotimme jälleentapaamista innoissamme!

Chile - Argentiina rajanylitys 

Ylittäisimme rajan bussilla, joka lähtisi San Pedro de Atacamasta aina Saltaan asti. Kyseessä on niin sanottu "turistireitti", eivätkä paikalliset yleen käytä kyseistä reittiä. Bussimatkan hinta onkin rapiat 50 dollaria (netistä saadun tiedon mukaan), mutta jostain syystä saimme liput paljon halvemmalla. Matka kestäisi kaiken kaikkiaan noin 11 tuntia, mukaan lukien rajamuodollisuudet. Bussimatka on siinä erikoinen ja luultavasti myös sen vuoksi niin suosittu turistien kesken, koska tie kulkee osan matkasta Andien vuoriston läpi. 

Bussimme lähti sovitusti kello 9.30 aikaan aamulla. Edessä oli pitkä matka, joten olimme varanneet pientä evästä ja vettä mukaan. Lipun hintaan kuului myös joitain välipaloja, mutta halusimme pelata varman päälle. Ikinä ei ole mukavaa olla nälkäisenä bussissa, tämän olemme kokeneet muutaman kerran.  




Olimme matkustaneet noin kaksi tuntia bussissa, kun saavuimme Paso de Jamaan, Chile- Argentiina rajalle. Rajanylityspaikka sijaitsee lähes 4500m korkeudessa Andien vuoristossa, joten oletimme tietenkin, että ulkona olisi ollut jäätävän kylmä. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan pärjäsimme hyvin pelkillä huppareilla. Ulkona meitä pyydettiin ottamaan kaikki matkatavarat mukaan, jotta "huumekoira" pääsisi nuuskimaan tavaroitamme. Bussikuskimme ohjasi meitä mihin mennä ja missä järjestyksessä. Puolessa tunnissa meillä kaikilla oli leimat passissa ja pääsimme jatkamaan matkaa. Ehkä helpoin rajanylitys ikinä!

Koko bussimatka oli aivan uskomaton - Valtavia tulivuoria, suolajärviä, autiota aavikkoa, suuria laaksoja, jättiläiskaktuksia ja paljon erilaisia eläimiä. Sabina: Harmi vain, että osan matkasta tunsin oloni erittäin huonovointiseksi, ilman vähähappipitoisuuden vuoksi. Chilen puolella kävimme korkeimmillaan lähes 5000m korkeudessa!

Argentiinan hyvä ensivaikutelma

Saavuimme Saltaan illalla, vähän odotettua aikaisemmin. Salta oli paljon hienompi ja kehittyneempi kaupunki, kuin mitä olimme odottaneet. Tunsimme melkein heti, että pitäisimme Argentiinasta enemmän kuin Chilestä. Ihmiset olivat ystävällisempiä ja avuliaampia, ruoka oli hyvää ja mikä tärkeintä viini oli halpaa;) Löysimme hostellin vähän matkan päästä Saltan keskustasta, johon lopulta päätimme majoittua kahdeksi yöksi. Toivottavasti matkamme Argentiinassa jatkuisi yhtä hyvänä!

Seuraavassa postauksessa kerromme siitä, kuinka säästää monta satasta Argentiinassa.

Lyhyt video bussimatkan varrelta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti