keskiviikko 5. elokuuta 2015

5 days in Taytay and one rat story

Majoituspaikkamme Taytayssa oli erittäin hyvä, jos tähän ei lasketa yhtä yöllistä kokemusta. Yövyimme kolme ensimmäistä yötä vähän halvemmassa huoneessa (huone maksoi 14€/yö) ja kaksi viimeistä yötä halusimme viettää "big cottagessa"( huone maksoi 30€/ yö, sisältäen aamiaisen).  Jo toisena yönä heräsimme epämääräiseen rapinaan ja ääneen. Tai no, itse asiassa Simo heräsi ja minä heräsin vasta siihen kun Simo sanoi, että meidän huoneessa on jokin eläin. Paniikissa yritimme löytää sängyn vierestä taskulampun, jolla näkisimme mikä eläin oli tunkeutunut huoneeseemme. Sillä aikaa kun löysimme taskulampun, niin yöllinen vieraamme oli kerennyt paeta. Kuulimme vain äänen kun se juoksi pois. Laitoimme huoneemme valon päälle ja huomasimme heti, että rinkkaani oli jyrsitty pieni reikä. Olin jättänyt juustosipsit rinkkaani ja oletettavasti rotta oli nämä haistanut ja lopuksi niitä maistanut. Pussinuudeleita ja jopa vessan käsisaippuakiin oli syöty. Tuli ainakin selväksi, että rotat todella syövät kaikkea. Laitoimme kaikki ruuat vessan roskiin ja vessan oven kiinni (ovea ei tietenkään saanut kunnolla kiinni, joten päätimme laittaa rinkkamme sen eteen). Onneksi sängyssämme oli hyttysverkko, koska ajatus siitä, että nukkuessamme huoneessamme hiipii rotta oli todella inhottava. Emme yhtään tienneet mistä rotta oli tullut sisään, mutta jostainhan sen oli pakko päästä sisään, kun se kerran huoneessamme oli ollut. Päätimme jatkaa nukkumista ja aamulla kertoa henkilökunnalle meidän yöllisestä vieraasta. Vähän ajan päästä heräsimme taas siihen, että jokin oli huoneessamme. Tällä kertaa olimme ottaneet taskulampun ihan viereemme, jotta näkisimme mikä huoneessamme oli. Niin kuin olimme arvanneet, kyseessä oli keskikokoinen rotta. Se lähti nopeasti karkuun kun näki meidät ja samalla näimme myös mistä se oli päässyt sisään. Seinässä ikkunan yläpuolella oli pieni reikä, mistä se oli tullut sisään. Emme olleet huomanneet reikää aikaisemmin. Onneksi pakkasimme jeesusteippiä mukaan matkalemme, koska taas jälleen kerran sille tuli käyttöä. Keksimme peittää seinän reiän teipillä. Jos rotta siitä pääsisi läpi, oli kyseessä kyllä erittäin sitkeä rotta.
Nukuimme loppuyön hyvin ja aamulla huomasimme teipin vielä olevan paikoillaan. Systeemi oli siis toiminut. Aamulla kerroimme rotasta henkilökunnalle ja saimme onneksi vaihtaa huonetta. Emme vetäneet mitään pultteja henkilökunnalle asiasta (ainakin niin kauan kun ne pysyvät kaukana kasvoista), koska rotat ovat ymmärettävästi aika tavallisia otuksia kehitysmaissa. Sitä paitsi pitäähän jokaisella reppureissaajalla olla yksi rottatarina. Toivomme todellakin, että meidän oli tässä:D 

Taytaysta huomasi selkeästi, että kaupungilla on rikas historia, kulttuuri ja paljon luonnonkauneutta. Espanjalaiset perustivat kaupungin 1600-luvulla. Jäänteet siirtomaan menneisyydestä näkyy vielä tänäkin päivänä. Suurin niistä on "Fuerza de Santa Isabel", espanjalainen linnoitus 1700-luvulta.
  Koimme Taytayn keskustan hyvin pieneksi. Ravintoloita oli vain muutama, eikä majoituspaikkojakaan näkynyt montaa. Liikuimme aika pienellä alueella kaupungissa, joten voi olla, että vähän kauempana olisi voinut olla lisää ravintoloita. Meidät oli kuitenkin vallannut laiskuus, joten söimme suurimmaksi osaksi hotellissamme. Ruoka siellä oli onneksi ihan hyvää, mutta ylihintaista. Näimme hyvin vähän turisteja Taytayssa. Majoituspaikassamme oli meidän lisäksi, vain pari vierasta päivää kohden ja he viettivät yleensä vain yhden päivän kaupungissa. Huomasimme myös itse, että aika kävi välillä vähän pitkäksi Taytayssa, koska keskustassa ei tosiaan ollut paljon nähtävää, eikä lähistollä ollut kunnollista rantaa. Majoituspaikastamme järjestettiin onneksi erilaisia päiväretkiä. Eri vaihtoehdoista päätimme käydä katsomassa delfiinejä (ns. dolphin-watching).


Majoituspaikkamme Casa Rosa


Taytayn Souvenir shop
Fuerza de Santa Isabel
Irrawaddy delfiinin luuranko


Laivalla oli aina öisin kovat karaokebileet
Taytay bay


Majoituspaikkamme näkyy ylhäällä oikealla mäen päällä

 Kolmantena päivänä suuntasimme aikaisin aamulla, ennen auringonnousua Malampaya Soundiin, missä delfiinit elävät. Irrawaddy delfiinejä elää Filippiineillä vain kahdella alueella ja ne ovat uhanalaisia koko Aasiassa. Malampaya Soundin vesissä niitä on havaittu noin 40 yksilöä, joten ei ollut varmaa näkisimmekö niitä ylipäätänsä. Matkamme Malampaya Soundiin oli erittäin kylmä ja pimeä, koska kello oli vielä niin vähän kun lähdimme matkaan tuk-tukilla. Kuskinamme toimi sama mies, joka oli tuonut meidät ensimmäisenä päivänä Casa Rosaan. Maisemat Malampaya Soundilla olivat aivan upeat, varsinkin kuun vielä loistaessa taivaalla ja kun aurinko lopulta nousi. Kokemus itsessään oli niin hieno, että huono onni delfiinien kanssa ei olisi haitannut.

Malampaya Sound
 

 

 

 
 
Tunnin etsiskelyn jälkeen näimme delfiinejä. Emme oikein saaneet mitään hyviä kuvia niistä, koska ne liikkuivat niin nopeasti.
 

Päiväretken jälkeen oli aika siirtyä kahdeksi viimeiseksi päiväksi "big cottageen"

Ulkopuolella oli oma riippumatto ja hieno näköala merelle


Maisemat majoituspaikamme ravintolasta. Ei mikään ihme, että söimme siellä melkein joka päivä:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti