tiistai 17. helmikuuta 2015

Tekemisen meininkiä Kuala Lumpurissa

Malesian ihana lämpö oli meitä vastassa, kun astuimme ulos Kuala Lumpurin lentokentältä. Ilmasto oli yllättävän erilainen, verrattuna Afrikan ilmastoon. Vaikka Afrikassa oli kuuma, niin jotenkin Aasian ilma tuntui lämpimämmältä ja myös kosteammalta.
  Olimme ostaneet liput lentokenttäbussiin lentokentän sisältä. Bussia jouduimme odottamaan vartin verran ennen kuin pääsimme matkaan. Väsymys ja nälkä painoi.  Itselleni tuli tosi huono olo bussissa ja arvelin sen johtuvan väsymyksestä ja matkapahoinvoinnista. Bussimatka tuntui kestävän ikuisuuden ja niin se kestikin. Emme etukäteen olleet ottaneet selvää, että lentokenttä sijaitsi niin kaukana kaupungin keskustasta. Matkaa keskustaan oli yli tunti bussilla. Koko ajan sain keskittyä siihen, etten oksenna bussiin.
  Päätimme jäädä pois Chinatownissa, koska olimme lukeneet netistä, että siellä olisi eniten budjettimajoituksia. Majoituimme ensimmäiseen löytämäämme hotelliin, huonon oloni takia. Hinta oli vähän korkeampi kun mitä olimme hakeneet, mutta saimme onneksi sitä vähän  tingittyä alas. 
Hotellilla minulle iski kauhea vatsatauti. Olin todennäköisesti saanut jonkun pöpön ravintolasta jossa viimeksi söimme Madagaskarilla. Olihan sieltä saatava joku vatsatautituliainen mukaan. 

Tervehdittyäni kävimme hoitamassa muutaman asian, mm. postissa tavaranlähetyksen vuoksi. Rinkkaan oli kertynyt jonkun verta tavaraa, joten halusimme lähettää osan tavaroista Suomeen, jotta rinkka kevenisi. Simo oli ostanut Madagaskarilaista vaniljarommia ja hölmöinä olimme luulleet, että voisimme lähettää pullon Suomeen. Malesiassa oli kuitenkin sääntö, että mitään nesteitä ei saanut lähettää. Päädyimme kuitenkin lähettämään muita tavaroita kotiin Suomeen, mm. vaatteita ja tuliaisia. Kiloja paketilla oli noin neljä ja hintaa tuli alle 40€. 
  Kävimme myös molemmat kampaajalla. Omat hiukseni olivat ihan järkyttävän huonossa kunnossa Afrikan auringon ja suihkuveden jäljiltä. Hiukset katkeilivat ja lähtivät päästä sen verta, että pelkäsin kohta olevani kalju. Kampaajalla mies tokaisi vain, että leikkaa puolet tukastani pois ja suositteli vielä päälle hoitoa päänahalleni. Hintaa koko hoidolle tuli noin 50€. Kampaajakäynti kesti kolme tuntia, sisältäen hoidon päänahalleni, päähierontaa ja hiusleikkauksen. Kokemus oli erittäin rentouttava.

Hassua kyllä, koimme pienen kulttuurisokin vasta saavuttuamme Malesiaan. Jälkikäteen sitä alkoi miettimään mitä kaikkea olimme kokeneet ja nähneet Afrikassa ollessa. Malesiassa kaikki oli niin erilaista ja paljon helpompaa. Matkustamisen ero Malesiassa ja Afrikassa oli niin suuri. Yhtäkkiä ei enää tarvinnut olla koko ajan varuillaan. Kameraa pystyi pitämään esillä kaduilla ihan huoletta (olemme kuitenkin vielä varovaisia, koska tietenkin ryöstö voi sattua missä maassa tahansa). Turvallisuuden tunne oli ihan eri tasoa kuin Afrikassa.

Ihastuimme Malesialaiseen ruokaan. Katukeittiöitä oli joka puolella kaupunkia, näissä söimme suurimmaksi osaksi. Niin pieni asia kuin,  ettei joka kerta tarvinnut sanoa, ettei halua jäitä juomaan teki meidät iloiseksi. Kuala Lumpurissa kun jääpalat ovat tehty puhtaasta vedestä. Kun kanaa tai muuta lihaa tilasi, se ei ollut pelkkää luuta ja nahkaa, vaan siinä oli kunnolla lihaa. Ruoka oli myös huomattavasti halvempaa kuin Afrikassa, joten päiväbudjettimme laski jonkun verta.

Vaikka Kuala Lumpur on Malesian suurin kaupunki, liikkuminen miljoonakaupungissa oli helppoa. Julkinen liikenne oli erittäin kattava ja oli mahdollista liikkua pitkiäkin matkoja  kaupungin sisällä junalla tai metrolla. Emme käyttäneet taksia kertaakaan, kun julkinen liikenne oli sen verta hyvä ja kaikkien lisäksi halpa. 
  Kaupungissa  oli paljon isoja  uusia ostoskeskuksia. Teki kyllä mieli shoppailla, mutta se sai kyllä nyt jäädä, kun rinkkaa vihdoin oli saanut kevyemmäksi. Selkä ja olkapäät eivät oikein tykkää liian painavasta rinkasta:D Kävimme myös elokuvissa katsomassa Interstellar elokuvan, liput olivat yhteensä noin 4€. Silmät meinasivat tippua päästä kun näimme hinnan. Ihan uskomatonta että leffassa käyminen on niin halpaa! Elokuvateatteri oli tosi moderni ja uusi, melkein parempi kuin Suomen;) Ihmettelimme kun siellä ei myyty mitään irtokarkkeja, oli pelkkiä karamellisoituja popkorneja. Kyselimme suolasten popkornien perään (myyjä katsoi meitä vähän oudosti), mutta niitä ei ollut. Karamellisoidut popkornit osoittautuivat olemaan oikeata herkkua, niitä tuli ahmittua vähän liikaa:D


Bubbletea ja bambuleivoksia välipalaksi



Marketti Chinatownissa
Uusi tukka
Simo parturinkäynnin jälkeen

Madras Lane hawkers (paikka oli jo suljettu). Tunnettu katuruokala Chinatownissa. Kannattaa kokeilla Asam Laksaa.


 Laatikossa maailmankuulut egg tart leivonnaiset erimakuisina (seesami, tavallinen ja vihreä tee) ja
BBQ pulled pork leivonnaiset vasemmalla  
Joulukoristeita
Ostoskeskuksen sisällä valmistauduttiin tulevaan jouluun

Kuala Lumpuria koristavat monet pilvenpiirtäjät
Ostoskeskuksen sisältä
Petronas twin towers juurelta

Petronas twin towers on maailman korkeimmat kaksoistornit, 452 metriä korkeat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti