lauantai 10. tammikuuta 2015

Parc Ivoloina - Lemurien luonnonsuojelualue

Simon toivuttua ruokamyrkytyksestä, oli vuorossa tutustuminen Tamataveen kaupunkina. Suurin osa ajasta oli vietetty hotellin sisäpuolella, välillä käyden kymmenen metrin päässä olevassa kahvilassa syömässä ja vähän  surffailemassa netissä:D En kokenut oloani Madagaskarissa tarpeeksi turvalliseksi, että olisin liikkunut ulkona yksin. Madagaskar oli ensimmäinen ja ainut maa Afrikassa missä koin minkäänlaista häirintää, ja silloinkin olin Simon seurassa, kun minua läpsäistiin takapuolelle kahtena eri kertana. Mitään vakavaa ahdistelua ei ole sattunut kohdalleni. 
Matkan hankalimmat hetket ovat yleensä olleet ne, kun toinen on sairaana tai kun toista ei vaan huvita tehdä jotain. Itse kun välillä saatan olla aikamoinen duracellpupu:D Kun monta päivää vain  viettää hotellilla, alkaa tietenkin harmittamaan, kun ei pysty tekemään niitä asioita mitä haluaisi. Näitä päiviä voi vain syyttää siitä, että jäin koukkuun Southpark ohjelmaan, ohjelmaan jota olen vihannut ja ajatellut että en IKINÄ aio seurata. No, tässä sitä ollaan suurena fanina.

Onneksi Simo kuitenkin toipui suhteellisen nopeasti taudistaan. Palautuminen normaaliin kesti kuitenkin hetken, joten päätimme, että otamme hieman helpomman matkustustavan käyttöön. Ostimme valmiin bussi -ja venepaketin, hotellimme matkanjärjestäjältä, Ile Sainte- Marie saarelle, parin päivän päästä. Kaikki oli hoidettu valmiiksi meille, bussi hakisi meidät hotellimme edestä aamulla, ajaisi meidät satamaan, mistä laiva lähtisi suoraan saarelle. Meidän ei itse tarvinnut huolehtia minkäänlaisista järjestelyistä ja suunnitelmista, vaan voisimme vain ankanpoikasina kulkea muiden turistien perässä. Lippujen hinta oli sitä paitsi ihan kohtuullinen, olisimme ehkä säästäneet 10-20€, jos itsenäisesti olisimme matkan tehneet.

Pidimme  molemmat Tamatavesta kaupunkina, suurimmaksi osaksi siitä syystä, että siellä oli hyviä ravintoloita ja ruokaa. Ruokahulluja kun ollaan. Meri oli aivan lähellä, joten sai aina tuoreita mereneläviä lautaselleen. Ihmiset siellä olivat myös erittäin mukavia.

Bank of Africa ja polkupyöräkulkuneuvot

Ranta oli aivan lähellä, siellä ei kuitenkaan voinut uida, ellei halunnut tulla haiden syömäksi.

Emme mitenkään malttaneet olla menemättä Tamataven ulkopuolella olevaan eläintarhaan, Parc Ivoloinaan. Parc Ivoloina on voittoa tavoittelematon luonnonsuojelualue ja on mm. osallisena ympäristökasvatus ohjelmissa. Alueella elää lemureja vapaina sekä osa häkeissä, johtuen siitä, että jotkut lajit ovat niin harvinaisia ja uhanalaisia. Joihinkin lemureihin liittyy mm. taikauskoja minkä vuoksi niitä tapetaan ja niitä käytetään myös ruokana. Koska luonnonsuojelualue on rajatun kokoinen, joitain lemurlajeja joudutaan myös pitämään häkkien sisällä sen vuoksi, että ne ovat niin puolustavaisia omaa reviiriään kohtaan ja saattavat esimerkiksi olla erittäin aggressiivisia puolustaessaan reviiriään ja jopa tappaa toisen lemurin. Ajoittain Parc Ivoloinassa eläneitä lemureja päästetään myös vapaaksi Madagaskarin muille luonnonsuojelualueille missä asuu samoja lemurlajeja.

Parc Ivoloinaan oli  jonkun verran matkaa hotelliltamme,  noin 21km. Pähkäilimme sen välillä otammeko sinne taksin vai tuktukin, päädyimme tuktukkiin koska se oli vähän halvempi. Onneksi näin teimme, koska matkan lopputie oli erittäin huonossa kunnossa ja tielle oli jäänyt auto jumiin mutaan. Jonoa muodostui auton taakse, mutta mehän pääsimme ohi kapean tuktukimme ansiosta:D





Tällainen mörökölli tuli meitä vastaan








Alueella oli myös kilpikonnia
Lemurin herkkuhetki


Ayeaye lemur on uhanalaisin lemurlaji. Ayeayeen liittyy erittäin paljon tabuja, se on mm. hyvin pelätty ja  siihen liittyy paljon taikauskoja.

Kolmoset
Madagaskarin vaniljaa
Boa käärme
Sammakko
Kameleontti


Kameleontti söi heinäsirkan. Oltiin vähän liian hitaita ottamaan kuva:D
Pikkunen<3



Oli aivan mahtava  päivä eläintarhassa. Emme olisi ikinä uskoneet, että saamme nähdä niin monta erilaista lemuria, mukaanlukien pienimmät yöeläimetkin. Onneksi olimme siellä niin myöhään. Ainut huono puoli eläintarhassa oli, että paikalliset ja jopa jotkut turistit olivat ottaneet mukaan banaania lemureille, jotta saavat ne esille piilostaan. Alueella lukee joka puolella, että ruokkiminen on kielletty, mutta sitä ei valitettavasti noudateta. Kyllä pistää vihaksi tuollainen käyttäytyminen, varsinkin turisteilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti