maanantai 2. kesäkuuta 2014

Työ Norjassa alkoi ja päivän budjetti

Tänään oli sitten ensimmäinen työpäivä Norjassa. Meitä kesäsijaisia oli aloittanut useampi, itse olin kuitenkin ainut Norjan ulkopuolelta tullut. En oikeastaan jännittänyt työpäivää sen kummemmin, ehkä sen takia kun olen tottunut tekemään keikkaa ja menemään paikasta toiseen. Tulevat kolme kuukautta jännittää ehkä enemmän. Toivon että pärjään mahdollisimman hyvin työssä ja että saisin oppia paljon. Norjankieli kyllä muodostaa haasteita, ainakin näin alkuun, vaikkakin Ruotsi on äidinkieleni. Huomaa että sitä kyllä ymmärtää, mutta jotkut sanat ovat kuitenkin ihan erilaisia ja sitä joutuu kyselemään ja keskittymään ihan eri tavalla. Onhan tämä hoitotyö itsessään jo aika haastavaa. Onneksi kaikki osastolla kuitenkin olivat erittäin mukavia ja koin että minut otettiin hyvin vastaan. Toivottavasti ilmapiiri jatkuu samanlaisena.

Olemme Simon kanssa pyrkineet asettamaan päiväbudjetin, noin 100 kruunua(n. 12€), ruoalle ja muille tarpeellisille ostoksille. Tarkoituksenahan olisi kuitenkin jäädä plussan puolelle täällä Norjassa. No tähän asti on sujunut ihan hyvin, lukuunottamatta muutamaa heräteostosta. Tänään esimerkiksi olimme innoissaan huomattuamme kirsikoilla halvan hinnan, 9,90 kruunua/pussi(Tai no niinhän me luulimme). Kassalla hinnaksi tuli 60kruunua. Eli yli 7€...haha...Taisi olla kesän viimeiset kirsikat.

Olemme myös tehneet kaikki ruuat itse sekä isompia ruokaannoksia kerralla, jotta ruokaa riittäisi pidemmäksi aikaa. Itse olen saanut jättää kaikki omat ruokahifistelyt(superfoodit mm.) ja muut terveysherkut...No kerran elämässä tämä matka tehdään!

Kävimme eilen satamassa ja sen lähialueella kävelemässä ja nappasimme muutaman kuvan.




2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa niin hyvältä! :) Simo ei oo vaan tainnut ottaa muita vaatteita reissuun mukaan kun joka kuvassa samat vaatteet!! ;D Hahahaaa!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Sattumalta tais olla samat vaatteet, mut ei tänne kyllä hirveetä kasaa voinut ottaa mukaan, kun rinkkaan ei mahtunu:D Joo, tää on kyl tosi hieno kaupunki. Oli hyvä tsägä että tänne päästiin:)

      Poista