sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Opaskirjoja ja matkasuunnitelmia

Taas on hieman tullut suunniteltua Afrikan matkaa ja reittiä. Kävimme eilen kirjastossa lainaamassa vähän lukemista. Onhan tämä suunnittelu iso osa matkaa ja onneksi mukavaa sellaista. 
Simolla ja minulla on melko samat mieltymykset, sekä paikat mitä haluamme nähdä ja asiat mitä haluamme kokea. Kumpikin haluaa vähän mukavuusalueensa ulkopuolelle ja välttää suurimmat turistirysät. Hehe. Tietenkin olemme myös joutuneet tekemään kompromissejä tässä suunnitteluvaiheessa, ei kaikkea voi nähdä ja kokea yhdellä matkalla.
Mietimme pitkään mistä suunnasta aloittaisimme maailmanympärimatkamme. Alunperin olimme ajatelleet, että koska periaatteessa aloitamme Norjasta, olisimme jatkaneet suoraan Islantiin ja siitä Yhdysvaltoihin. No suunnitelma muuttui. 
Jossain vaiheessa harkitsimme myös Rtw(Round the world)-lippua. Pyysimme mm. Kilroylta tarjousta. Rtw-lipulla matkamme olisi kuitenkin alkanut Afrikasta, koska se olisi ollut halvempaa kun aloittaa Yhdysvalloista. Loppujen lopuksi päädyimme kuitenkin siihen, että aloitamme Afrikasta. Luovuimme kuitenkin Rtw-lipusta tutkittuamme asiaa enemmän netistä. Huomasimme melko nopeasti, että Rtw-lippu rajoittaisi melko paljon matkaamme ja että yksittäiset lennot kuitenkin tulisivat halvemmaksi.
Kumpikaan meistä ei ole aikaisemmin käyneet Afrikassa, joten päädyimme aloittamaan Afrikan matkamme Tunisiasta. Koemme Tunisian olevan helppo aloitus,  koska maassa on melko turvallista ja maan sisällä matkustaminen on mm. tehty helpoksi. Tunisiasta lennämme sitten Ugandaan. Tänne haluamme mm. sen takia, että gorilloja pääsee katsomaan niiden luonollisessa elinympäristössä. Elikkä viidakko odottaa!
Lisää matkareitistämme myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti