lauantai 7. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen työviikko takana ja Trondheimin nähtävyyksiä

Ensimmäinen työviikko takana ja yli viikko on jo vierähtänyt täällä Trondheimissa. Työviikosta jäi ihan hyvä maku suuhun, vaikkakin jotkut päivät tuntuivat melko raskailta. Työntekoa on myös hankaloittanut se, että minulla ei vielä ole Norjalaista henkilötunnusta, koska töissä tarvitsisi melkein jokaiseen asiaan id-korttia. Onneksi saan sen kuitenkin luultavasti ensi viikon alussa. Norjan kieli alkaa sujumaan paremmin ja olen oppinut aika paljon uusia sanoja. Kommunikointi on vielä vähän haastavaa, kun monet puhuvat nopeasti ja erilaisia murteita. Onneksi töissä on ainakin yksi ruotsia puhuva minun lisäksi, hehe.
 
Simo kävi tällä viikolla NAV:ssa rekisteröitymässä työnhakijaksi, toivottavasti sitä kautta saisi jotain töitä. Sekin prosessi kestää melko kauan, noin  kolme viikkoa, ennenkuin saa Norjalaisen henkilötunnuksen.
 
Minulla on nyt edessä kolme päivää vapaata. Ihanaa kun saa vähän rentoutua. Toivottavasti olisi yhtä hyvä sää kuin viikolla on ollut. Kävimme tänään taas tutustumassa uusiin paikkoihin ja pienellä piknikillä. Ihmisiä ja turisteja oli tosi paljon liikkeellä. Tänään on pingstafton, eli vietetään helluntai-aattoa. Kaikki kaupat menivät jo kiinni neljän aikaan, onneksi muistimme käydä kaupassa, koska kaupat ovat myös aina sunnuntaisin kiinni.Viime viikolla tätä tietämystä ei vielä ollut, hehe, ja jouduimme käydä 7-Eleven:ssa, mikä on super kallis.
 











 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti