perjantai 13. kesäkuuta 2014

Pikainen matka Ruotsiin ja teemapäiviä sairaalassa

Täällä blogin puolella on vietetty vähän hiljaiseloa, niin ajattelin tulla kertomaan vähän kuulumisia. Olimme varanneet maanaintaille paikat bussista joka menee Ruotsin puolelle ruokaostoksille. Saimme kuulla ilmaisesta bussista mieheltä meidän naapurissa. Tällaiset vinkit ovat tottakai erittäin tervetulleita, kun kerran säästämme rahaa matkaamme varten. Emme kuitenkaan olleet varmoja siitä, että meidän varaus oli mennyt perille koska teimme sen vasta viikonloppuna. Maanantaiaamuna melko pian herättyämme huomasimme myös, että kaupat olivat kiinni. No meiltä oli taas mennyt ohi, että on pyhäpäivä ja kaikki kaupat olivat kiinni.  Ehkä viisastumme tästäkin. Katsoimme kuitenkin netistä että kyseinen kauppa Ruotsin puolella olisi auki. Seuraavaksi piti vain selvittää kulkisiko bussi tänään, mille pysäkille se tulisi ja että oliko meidän paikkavaraus vastaanotettu. Meidän onneksemme bussi kulki normaalisti ja paikkammekin oli vastaanotettu ja varattu. Kahden ajotunnin jälkeen olimme Ruotsin puolella ja tekemässä ruokaostoksia. Tänne palaamme kyllä vielä muutaman kerran täällä Norjassa ollessa, matka on kuitenkin ilmainen ja kestää vain alle kaksi tuntia.
 
Töissä on sujunut ihan hyvin ja perehdytys on loppupuolella. Opin joka päivä uutta ja olen saanut enemmän omaa vastuuta potilaista. Tällä viikolla oli myös kaksi teemapäivää uusille kesäsijaisille. Oli erittäin hauskaa ja mielenkiintoisia aiheita, mm. verikokeista, elvytyksestä, varautumissuunnitelmasta katastroofin tai tulipalon tapahtuessa ja paljon muuta. Sain myös vihdoin Norjalaisen D-numeron, eli väliaikaisen henkilötunnuksen sekä avattua Norjalaisen pankkitilin. Vielä pitäisi saada oma id-kortti sairaalaan. Jouduin valitettavasti vaihtamaan kaksi yövuoroani pois, koska en ole voinut perehtyä sairaalan tietojärjestelmään tarpeeksi, puuttuvan id-kortin vuoksi. Harmi, mutta yövuorossa nämä asiat pitäisi hallita.
 
Nyt on jo takana yli kaksi viikkoa täällä Norjassa. On se ihan käsittämätönta miten tämä aika rientää. Alle kolme kuukautta ja olemme Afrikan auringon alla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti