torstai 5. marraskuuta 2015

Santiago kutsuu jälleen kerran

Ongelmat postipaketin kanssa, Osa 105


Valparaisossa ollessamme saimme tiedon siitä, että postipakettimme oli saapunut Santiagoon. Jo oli aikakin! Asiasta huojentuneina suuntasimme jälleen kerran Santiagoon, toivon mukaan viimeisen kerran tällä matkalla. Olimme varanneet hostellin Santiagon keskustasta kahdeksi yöksi, koska halusimme varmistaa, että paketti todella lähtisi matkaan, eikä taas esimerkiksi jäisi postiin tai tulliin.

Santiagoon saavuttuamme, jätimme ylimääräiset matkatavaramme hostelliimme ja lähdimme heti kävelemään tuttua postia päin. Postissa vastassa oli sama nainen, jonka kanssa olimme asioineet kaksi edellistä kertaa. Ymmärrettävästi hänellä oli vähän kyllästynyt ilme kasvoilla, olihan kaikki ylimääräinen säätäminen meidän syytä. Löysimme heti postipaketistamme  Simon partakoneen ja arvasimme, että kyseinen tuote oli se, joka esti paketin lähtemisen maasta. Tällä kertaa varmistimme postin henkilökunnalta, jokaisen tuotteen kohdalla, että tuotteen sai lähettää maasta. 

Ongelmat eivät kuitenkaan olleet aivan ohi. Kun paketti taas oli lähtövalmis ja kerkesimme ajatella, että asiat vihdoin järjestyisivät, nainen postissa ilmoitti, että meidän olisi tultava takaisin postiin viikon päästä. Paikalla olisi silloin viranomainen joka varmistaisi, että paketissa ei enää olisi kiellettyjä tuotteita. (Tämän kaiken päättelimme heikolla espanjankielentaidollamme). Nainen postissa oli juuri soittanut jollekin henkilölle, ennen kaikkea tätä tietoa. Ilmeisesti kysymys oli siitä, että joku viranomainen halusi rahaa meiltä, koska puhelun aikana nainen näytti meille "rahamerkkiä" käsillään. Aloimme turhautua toden teolla, koska emme ymmärtäneet kaikkea mitä nainen tarkoitti, emmekä itsekään osanneet kysyä oikeita kysymyksiä. Simo päätti käydä lähellä sijaitsevassa turisti-infossa, jospa sieltä saisimme apua. Kukaan ei kuitenkaan ollut paikalla, vaikka ovessa luki, että toimisto olisi auki siihen aikaan. Itse yritin sillä välin selittää postissa, että olemme turisteina maassa ja olemme lähdössä kohti pohjoista, että emme halua viettää kaikkea aikaamme Santiagossa. Nainen ilmeiseti ymmärsi jotain puheestani ja sanoi, että he lähettävät postipaketin uuden seurantanumeron, antamaani sähköpostiin ensi viikon tiistaina. En kuitenkaan ollut varma ymmärsinkö oikein. Simo oli juuri palannut turisti-infosta postiin, kertoen, että turisti-infossa ei ollut henkilökuntaa. Onneksemme huomasimme, että postissa oli nuorempi mies joka puhui englantia. Hän tulkkasi kysymyksemme postin henkilökunnalle ja saimme vahvistuksen sille, että postin henkilökunta lupasi hoitaa asian ilman, että meidän tarvitsisi tulla jälleen kerran Santiagoon. Saisimme uuden seurantanumeron viikon päästä sähköpostiin. Lopuksi meille vielä toivotettiin hyvää matkaa sekä, että keskittyisimme nauttimaan loppumatkastamme Chilessä

Emme olleet aivan varmoja kuuluiko meidän olla huojentuneita kaikesta uudesta tiedosta mitä olimme saaneet postista. Sitä emme ainakaan olleet. Vasta kun tietäisimme, että paketti olisi lähtenyt lentokentältä, niin todennäköisesti pystyisimme vähän jo iloitsemaan asiasta. 

Tours 4 Tips ja Santa Lucia hill


Koska olimme varanneet kaksi yötä Santiagosta, niin päätimme jäädä kaupunkiin siksi ajaksi ja suunnata La Serenaan vasta perjantaina. Edellisellä kerralla meillä ei ollut aikaa tehdä opastettua kaupunkikävelyä Santiagossa, joten päätimme osallistua kävelylle tällä kertaa. Valparaison kävely oli ollut niin onnistunut, että mielellämme halusimme antaa mahdollisuuden toiselle kaupunkikävelylle. Päätimme tehdä kävelyn saman matkanjärjestäjän kautta (Tours 4 Tips). 

Heti tapaamispaikalle saavuttuamme, huomasimme, että kyseessä ei ollut mikään pieni ryhmä, vaan paikalle oli kokoontunut yli kaksikymmentä ihmistä. Mietimme hetken, osallistuisimmeko kyseiselle kävelylle, vai jätämmekö väliin. Päätimme kutenkin antaan kävelylle mahdollisuuden.
Oppaanamme oli Boliviasta kotoisin oleva mies, joka oli asettunnut Santiagoon noin kymmenen vuotta sitten. Ryhmä oli niin suuri, että välillä oli vähän hankalaa kuulla mitä oppaamme kertoi. Kävely keskittyi lähes vain historiallisiin rakennuksiin ja kaupungin arkkitehtuuriin, mikä teki kävelystä vähän tylsän. Saman tiedon olisimme vaikka voineet saada internetistä. Kävelyn puolessa välissä, päätimme kiittää opastamme ja jättää kävelyn loppuosan väliin. Oppaamme oli juuri kertonut, että käynti Santa Lucia kukkulalle (Santa Lucia Hill) käynti jäisi väliin. Halusimme ehdottomasti käydä kyseisessä paikassa, ennen lähtöämme Santiagosta.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti