maanantai 9. marraskuuta 2015

Matka kohti Chilen pohjoisosaa alkaa

La Serena, pohjoisen rantakaupunki

Kuin kuuta nousevaa odotimme lähtöä Santiagosta. Santiagosta oli tarkoituksena jatkaa matkaa kohti pohjoista, aina San Pedro de Atacamaan asti. Emme kuitenkaan halunneet kulkea koko reittiä yhdessä päivässä (matka kestää yli vuorokauden bussilla), vaan halusimme pysähtyä muutamassa paikassa matkan varrella. Ensimmäisen pysähdyksen halusimme tehdä La Serenaan, viihtyisään rantakaupunkiin, joka sijaitsee Chilen pohjoisosassa.

Santiagon bussiterminaalilta lähtee useampia busseja tunnissa La Serenaan, mm. bussifirmat Pullman ja Tur-Bus. Lipun voi joko ostaa Semicama-luokkaan tai Salon Cama-luokkaan. Salon cama-luokka on vähän parempi, mutta huomattavasti kalliimpi kuin Semicama. Kalliimmassa luokassa istuinpenkit saa esimerkiksi laitettua makuuasentoon. Itse ostimme liput Tur-Bussin Semicama luokkaan, koska halusimme säätää bussikustannuksissa ja koimme Semicaman istuinpenkit olevan aivan tarpeeksi mukavat itsellemme. Bussimatka La Serenaan kestää kokonaisuudessaan noin 7-8 tuntia. 

La Serenassa olimme perillä puolen päivän aikaan. Vastassamme oli ihanan lämmin ja aurinkoinen keli. Viimeiset kaksi päivää Santiagossa olivat olleet yllättävän kylmät. Ulkovaatteista huolimatta, olimme palelleet kuin hullut. Kylmyyteen ei auttanut sekään, että Santiagon hostelissamme oli aivan jäätävän kylmä, eikä minkäänlaista lämmitystä ollut olemassa. Monet paikalliset sanoivatkin, että yleensä tähän aikaan vuodesta(keväällä) sää on ollut paljon parempi ja aurinkoisempi.

Olimme varanneet La Serenasta huoneen kahdeksi yöksi hostellista, jonka omisti saksalainen nainen. Simo oli juuri samana päivänä sairastunut vatsatautiin, joten oli hyvä, että olimme päättäneet viipyä La Serenassa pidempään kuin vain yhden yön. Hostelli osoittautui oikein mukavaksi ja siistiksi, eikä aamiaisessakaan ollut valittamista.

Seuraavana päivänä Simon vointi oli huomattavasti parempi. Kävimme tutustumassa kaupungin rantaelämään ja muihin nähtävyyksiin. La Serena oli meidän molempien mieleen. Kaupungissa oli ihanan rauhallista, eikä montaa turistia näkynyt kaupungin kaduilla. Kaupungin keskustassa tosin oli menoa ja vilskettä. Keskustassa oli juuri meneillään erilaisia paikallisia esityksiä, mm. tanssia ja musiikkia. Markkinoilla oli paljon ihmisiä ostamassa tuliaisia tai muuta tavaraa. Päätimme itse olla ostamatta mitään sen kummempaa, mukaan lähti vain yksi lämmin alpakkaneule. Muut ostokset halusimme tehdä vasta Boliviassa tai jossain muussa halvemmassa maassa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti