keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Ensikosketus maailman kuivimpaan autiomaahan

Huonoja hostelleja ja ylihintaisia päiväretkiä

Ensimmäinen päivämme San Pedro de Atacamassa sujui hyvin leppoisissa tunnelmissa. Nukuimme pitkät päiväunet, söimme hyvin ja otimme vain rennosti. Päädyimme vaihtamaan hostellia seuraavana päivänä, paremman hostellin toivossa. Saimme kuitenkin todeta, että suurin osa hostelleista näyttivät olevan samantasoisia. Omasta huoneesta sai lähes maksaa kolmekymppiä. Huoneemme oli kuin pieni saviluola, ilman ikkunoita ja hiekkaa oli lattialla. Kylpyhuone oli jaettu ja huonossa kunnossa, vessassa ovea ei saanut kiinni. Huonoista hostelleista huolimatta, päädyimme viettämään yli viisi päivää San Pedro de Atacamassa. Syynä tähän oli se, että olimme päättäneet muuttaa matkasuunnitelmiamme ja suunnata Bolivian sijasta Argentiinaan. San Pedro de Atacamasta pääsee Argentiinaan maateitse, mutta vain tiettyinä päivinä. Tämän vuoksi, jouduimme varaamaan bussiliput Argentiinaan vasta viiden päivän päähän. Muuttuneista matkasuunnitelmistamme kerromme myöhemmin erillisessä postauksessa.

Viiden päivän aikana meillä oli runsaasti aikaa totutella kehoamme ilman vähähappipitoisuuteen. Mietimme yhdessä millä tavalla saisimme eniten irti San Pedro de Atacamasta ja sen lähellä olevista nähtävyyksistä. Kaupungista järjestettävät päiväretket olivat meidän budjettiimme liian kalliita, eikä niihin yleensä edes sisältynyt eri paikkojen sisäänpääsymaksuja. San Pedro de Atacamassa on kaiken lisäksi niin paljon nähtävää, että yksi päiväretki ei yksinkertaisesti riittäisi. Olimme itse olleet vähän pettyneitä matkaamme Chilessä tähän asti, joten halusimme ehdottomasti kokea alueen luonnonmullistukset meille sopivalla tavalla. Täydet turistibussi, ryhmässä liikkuminen ja rajoitettua aika jokaisen nähtävyyden kohtalla ei kuulostanut meidän korvaamme houkuttelevalta. Aloimme tutkimaan Internetistä autonvuokrauksen mahdollisuutta, huomattuamme Europcarin autonvuokraustoimiston San Pedro de Atacaman kaupungissa. Selvisi, että Simo saisi vuokrata auton suomalaisella ajokortilla. Olimme aivan innostuneita tästä tiedosta, autolla pystyisimme tutustumaan alueeseen aivan omaan tahtiin ja säästäisimme jopa rahaa. Seuraavassa postauksessa kerromme lisää viimeisistä päivistämme San Pedro de Atacamassa ja kokemuksestamme autonvuokrauksesta!:)



Tutustuminen Atacaman aavikkoon jalan tai polkupyörällä
  
Sillä aikaa kun annoimme kehomme totutella ilman vähähappipitoisuuteen, meillä oli hyvin aikaa suunnitella mitä halusimme tehdä ja nähdä Atacaman aavikolla. San Pedro de Atacaman kaupungin lähistöllä on muutamia nähtävyyksiä, mitä voi kokea itsenäisesti jalan tai vaikka polkupyörällä. (Lähes jokaisesta hostellista saa vuokrattua polkupyörät). Itse päädyimme liikkumaan alueella jalan, koska koimme, että polkupyöräily ensimmäisten päivien aikana olisi ollut liian raskasta. Hengästyimme jo tarpeeksi pelkästään kävellessä. Ulkona oli myös niin kuuma, että pyöräily olisi todennäköisesti vienyt hengen. 

Atacaman autiomaa on yksi maapallon kuivimmista alueista, tietyillä alueilla ei tiedetä sataneen yli 400 vuoteen. Niin harvoin kuin alueella sataakin, niin saimme jo ensimmäisten päivien aikana todistaa kaupungin yläpuolella olevat tummat pilvet. Sateelta kuitenkin vältyimme loppujen lopuksi. 
 
Alla kuvia kahdelta ensimmäiseltä päivältä Atacaman aavikolla. Kävimme katsomassa lähellä sijaitsevaa Pukará de Quitoria ja Valle de la Muertea, eli Kuolemanlaaksoa.































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti