keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Matkakirjallisuutta

Täällä taas yksi diilinetsijä vauhdissa! Tällä kertaa löytyi loistava diili Norjan groupon sivulta, nimittäin kolme Lonely planet ebookkia hintaan 109 kruunulla (euroissa n. 13€). Olemme aikaisemmin jo ostaneet näitä kirjoja, myös ebookkina ja todenneet ne hyviksi. Varsinkin nyt kun edessä on hieman pidempi matka, niin ebookit sopivat meille paremmin. Eivät vie niin paljon tilaa rinkassa ja ovat myös halvempia, eli parempia meidän budjetille. Kirjoissa on hyvin monipuolisesti tietoa matkakohteista, nähtävyyksistä, hotelleista, ravintoloista, turvallisuudesta ja muuta tarpeellista tietoa.

Ostimme myös toissa jouluna kaksi Madventuresin kirjaa (Kansainvälisen seikkailijan opas ja Mad Manners). Näistä on kyllä tullut suosikkimme. Molemmat kirjat ovat suomenkielisiä ja helposti luettavia. Kansainvälinen seikkailijan opas sisältää hyödyllistä tietoa matkan suunnittelusta itse matkantekoon. Kirjassa otetaan esimerkiksi esille, millaisella varustuksella selviää tien päällä, matkan rahoitukseen liittyviä asioita, turvallisuus- ja terveysasioita aina siihen kuinka pärjätä ääriolosuhteissa sekä paljon muuta omatoimimatkailuun liittyviä seikkoja. Mad Manners keskittyy taas enemmän seikkalijan etikettiin liittyviin asioihin, esimerkiksi kuinka tervehtiä Pohjois-Afrikkalaista muslimimiestä, kuinka kilistellä oikein Kaakkois-Aasiassa jne.


Omat kiinnostuksen kohteet, kirjat, matkablogit ja mm. ihmisiltä kuultut kokemukset ovat muokanneet meidän matkakohde "listaa". On myös tullut seurattua ulkoasiainministeriön  maakohtaisia  matkustustiedotteita. Emme tietenkään halua joutua minkään ikävän tapahtuman keskelle reissumme aikana tai matkustaa maahan missä ei ole turvallista. Kaikkeen ei tietenkään voi varautua etukäteen ja asiat voivat muuttua matkan aikana. Todennäköisesti matkasuunnitelmamme muuttuu aika lailla matkan päällä, mutta se nähdään sitten myöhemmin.

Pidetään tämä motto mielessä: Hyvällä matkaajalla ei ole jäykkiä aikatauluja, eikä hän ole keskittynyt perille pääsyyn. (Lao Tsu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti