keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ciudad del Este - Oikeasti vaarallinen kaupunki?



Pahamaineinen Ciudad del Este

Suuntasimme kaottiseen Ciudad del Esteen  rauhallisen Encarnaciónin jälkeen. Kaupunki on oikea shoppailijan unelmakohde, ostoskeskuksia ja suuria markkinoita löytyy ympäri kaupunkia. Ciudad del Este jakaa rajan Argentiinan ja Brasilian kanssa, monet Brasilialaiset ja Argentiinalaiset suuntaavatkin tänne ostoksille halpojen hintojen perässä. 

Itse emme valinneet matkustaa Ciudad del Esteen hyvien shoppailumahdollisuuksien perässä, vaan suunnitelmana oli ylittää raja Ciudad del Estestä Brasiliaan, katsomaan Iguassun putouksia. Lopulta päädyimme viettämään kaiken kaikkiaan neljä päivää Ciudad del Estessä. Tästä pääsee aikaisempaan postaukseemme, jossa kerroimme matkastamme Iguassun putouksille.

Kuvamateriaalimme Ciudad del Estestä jäi hyvinkin suppeaksi. Tajusimme jälkeenpäin, että emme oikeastaan ottaneet kuin pari kuvaa itse kaupungista. Syynä tähän oli se, että Ciudad del Esteä pidetään vähän vaarallisempana kaupunkina. Kaupunki on tunnetusti huonomainen ja jopa Suomen ulkoministeriön sivulla, kehoitetaan harkitsemaan, kannattaako kaupunkiin ollenkaan matkustaa. Kaupungissa on paljon järjestäytynyttä rikollisuutta ja se toimii myös porttina piraattituotteille ja huumausaineilleTästä voi lukea artikkelin liittyen kaupungin rikollisuuteen.
Yleisesti ottaen Paraguay on turvallinen matkakohde (yksi Etelä-Amerikan turvallisimmista maista), lukuunottamatta joitain alueita ja kaupunkeja.  Emme halunneet ottaa mitään riskejä Ciudad del Estessä, joten päätimme olla ottamatta kameraamme mukaan ulkosalla liikkuessa.

Neljän päivän aikana Ciudad del Estessä, emme kohdanneet minkäänlaisia ongelmia. Noudatimme vähän "normaalia" tarkempaa varovaisuutta, emme pitäneet mitään arvoesineitä esillä ja vältimme lähes kokonaan ulkonaliikkumista pimeällä. Söimme iltaisin hostellimme lähellä sijaitsevassa ravintolassa (paikka sijaitsi aivan hostellimme kulman takana), josta sai erittäin hyvää ruokaa. Joistain kaupunginalueista huomasi selvästi, että alue oli erittäin köyhä. Näitä alueita yritimme välttää. Yleisesti koimme, että ihmiset Ciudad del Estessä olivat ystävällisiä ja auttavaisia. Kaupungin turvallisuutta on varmasti kohentanut vartioinnin määrä,  aseistettuja vartijoita ja poliiseja on nimittäin joka puolella. Emme muista milloin viimeksi olisimme nähneet niin paljon poliiseja. Ainakin tästä tuli turvallinen olo.

Itse emme näe mitään syytä olla matkustamatta Ciudad del Esteen kaupungin huonon maineen vuoksi. Rikokset kohdistuvat useimmiten paikallisiin ja harvemmin turisteihin. Kehoitamme kuitenkin muita matkailijoita noudattamaan varovaisuutta Ciudad del Estessä, niin kuin aina matkustaessa (missä tahansa). Humalassa olo (tai muiden huumausaineiden alaisena oleminen), ulkona liikkuminen pimellä ja arvoesineiden esilläpitäminen voi varmasti altistaa ongelmille. Itse koimme kuitenkin olomme paljon turvattomammaksi esimerkiksi Buenos Airesissa.

Rajanylitys Brasiliasta Paraguayhin - Taustalla näkyy Ciudad del Este

Itaipun pato

Ciudad del Esten yksi päänähtävyyksistä on Itaipun pato.  Vesivoimalan pato sijaitsee Paraná joessa, Brasilian ja Paraguayn rajalla. Itaipun padolle pääsee helposti julkisella bussilla, joka lähtee Ciudad del Esten turisti-infon (visitors center) läheltä olevalta kadulta. Kaikki bussit jotka kulkevat Hernandarias:iin, kulkevat padon ohitse. Passi kannattaa ottaa mukaan vierailulle, koska sitä tarvitaan sisäänpääsyä varten. Vierailu Itaipun padolle on aivan ilmainen ja siihen kuuluu jopa puolen tunnin kiertoajelu. Bussikierros tapahtuu espanjaksi, joten meidän osalta kokemus jäi melko pinnalliseksi, koska emme ymmärtäneet läheskään kaikkea. Palattuamme Itaipun padon vierailijakeskukseen saimme jälkeenpäin katsoa englanninkielisen esittelyvideon padosta ja sen historiasta, mikä auttoi ymmärtämään asioita vähän paremmin.

Itaipun pato tuottaa noin 75% kaikesta Paraguayssa käytetystä sähköstä ja Brasiliassa vastaava luku on noin 20%.

Paraná joki




2 kommenttia:

  1. Moikka,
    Kiva blogi teillä! Mukava lukea teidän reissukokemuksia. :)

    Olette ilmeisesti vieläkin matkalla, mitä kautta otitte matkavakuutuksen ja minkä hintaiseksi tuollainen pidemmän matkan aikainen vakuutus tuli?

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiitos, mahtava kuulla :) Ollaan vielä matkalla. Meillä on matkavakuutus Fennian kautta. Vuoden vakuutus maksoi noin 800€. Tämä hinta on kahdelta henkilöltä, sisältäen matkatavarakorvauksen 2000€ edestä ja sairaskulut ilman ylärajaa (sisältäen hätäkuljetuksen Suomeen). Kannattaa käydä kilpailuttamassa eri vakuutusyhtiöitä, sitä kautta saa yleensä parhaimman hinnan :)

    VastaaPoista