lauantai 13. helmikuuta 2016

Asunción ja paluu koulunpenkille



Uuden kielen opettelua Asunciónissa

Ciudad del Esten jälkeen olimme päättäneet jatkaa matkaa Asuncióniin, Paraguayn pääkaupunkiin. Tarkoituksena oli jäädä Asuncióniin vähäksi aikaa ja löytää kohtuuhintainen espanjankielen kielikurssi. Lähes aivan olematon espanjankielen taitomme oli jo aikaisemmin tuottanut meille hankaluuksia ja ongelmia, joten lyhyt kielikurssi tulisi todella tarpeeseen ja toivottavasti helpottaisi asioita. Syy miksi olimme jättäneet kielikurssin niin myöhäiseksi oli, että saisimme kielikurssin niin paljon halvemmalla Paraguaysta kuin esimerkiksi Chilestä tai Argentiinasta. 

Asunciónissa kävimme kahdessa eri paikassa kysymässä hintatarjousta kielikurssista, ensimmäisessä paikassa opiskelu olisi tapahtunut pienessä ryhmässä. Päädyimme lopulta toiseen kielikouluun, Celpe nimiseen paikkaan. Oli melkein heti selvää, että valitsisimme jälkimmäisen vaihtoehdon.  Celpessä koimme olomme erittäin tervetulleiksi ja paikka oli myös kodikas. Nuorempi "profesora", eli opettaja, oli meitä vastassa kun soitimme koulun ovikelloa. Heti ovesta sisään päästyämme alkoi espanjankielen opettelu. Lidia, joka oli nuoren opettajan nimi, tarjosi meille vettä ja matea, eräänlaista teetä, jota juodaan paljon Etelä-Amerikassa. Heti samalla tapaamisella olimme jo oppineet monta uutta sanaa. Päädyimme varaamaan 20 tuntia espanjankielen opiskelua, mikä tapahtuisi yksityisenä, eli Simo ja minä olisimme ainoastaan tunnilla. Tämä olisi todennäköisesti paljon tehokkaampaa kuin ryhmässä opiskelu. Kielikurssin hinnaksi tuli 190€ (noin 95€ per henki), sisältäen oppimateriaalit. Aloittaisimme opiskelun heti seuraavana päivänä! (4 tuntia)

Kielikurssimme venyi kaiken kaikkiaan viikon mittaiseksi. Viikon aikana opimme espanjankielen perusteet (keskityimme erityisesti matkasanastoon). Opettajinamme toimi Lidia ja keski-ikäinen Gilda. Molemmilla opettajilla oli hyvin erilainen tapa opettaa, mikä mielestämme oli hyvä. Sillä tavalla pääsimme haastamaan itseämme. Oppiminen tapahtui pääasiassa keskustelemalla ja tekemällä erilaisia tehtäviä. Saimme myös omat kouluvihot, jotka olivat täynnä erilaisia koulutehtäviä. Naureskelimme sille, että vihkon monet aiheet liittyivät alkoholiin ja esimerkiksi tupakkaan. (Esim. kuinka sanoa, että haluan juoda viiniä tai ostaa olutta). Kuinka usein tällaisia lauseita löytää koulun oppimateriaalista Suomessa? :D  

Siitä huolimatta, että Gilda ja Lidia eivät puhuneethes ollenkaan englantia, niin yllätyimme siitä, että oppiminen oli niin tehokasta, vaikka meillä ei yhteistä kieltä ollut.

Kielikurssin käyminen Asunciónissa helpotti meidän matkustamista aivan valtavasti, heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien.  Se on erityisesti tuonut meille itsevarmuutta puhua espanjaa, vaikka emme siinä vielä niin hyviä ole! :D 


Koulun "apuvälineitä"
 







Yhteiskuva viimeiseltä päivältä opettajiemme  ja muutaman muun koulun oppilaan kanssa.


Tutustuminen Asuncióniin

Päädyimme viettämään kokonaiset yhdeksän päivää Asunciónissa, kielikurssin ohella. Päivämme Asunciónissa eivät olleet sitä aktiivisinta sorttia, johtuen osittain siitä, että kaupungissa oli niin HELVETIN kuuma. Päivittäin oli lähes 40 astetta lämmintä. Oli helpotus päästä kouluun, missä oli viileä toimivan ilmastoinnin ansiota. Itse opiskelu vei meiltä myös mehut, emme olleet muistaneet, että uuden kielen opiskelu vei niin paljon energiaa. Hyvä, että kotitehtävänsä jaksoi tehdä iltaisin :D

Viihdyimme Asunciónissa hyvin. Kaupunki oli yllättävän rauhallinen ollaakseen pääkaupunki.
Löysimme erittäin hyvän ravintolan Asunciónin keskustasta, mistä sai halvalla hyvää perinteistä Paraguylaista ruokaa. Voisi sanoa, että meistä tuli melkein vakioasiakkaita.
Pihviä ja maniokkiranskalaisia, oli erittäin hyvää!
Asunción oli täynnä vanhoja hylättyjä taloja. Talot kiinnittiviät joka kerta huomiomme, ne olivat jotenkin niin karun näköisiä.

Iltakävelyllä joenrannalla


Presidentin palatsi



Hylätty majatalo




Loistava pastapaikka Asunciónin keskustassa. Ravintolassa sai itse valita pastansa, kastikepohjan ja ainekset. Naaam!
Lounaalla kävimme yleensä paikallisten suosimassa buffetravintolassa. Ravintolaan kannatti mennä juuri sen avattua, koska lounasaikaan paikka oli aina IHAN täynnä. Ruoka oli aina lämmintä, tuoretta ja ruokavaihtoehtoja oli runsaasti.
Vaikka Asunción olikin suhteellisen rauhallinen kaupunki, niin kaaosta ja kiirettä löysi aina Mercado 4:stä. Marketti sijaitsi kävelymatkan päässä, vaihtoehtoisesti sinne pystyi myös matkustamaan paikallisella bussilla. Marketista löysi aina kaiken tarvitsemansa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti