keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Rentoutumista Langkawi-saarella

Vietettyä kaupunkilomaa Penang-saarella, halusimme suunnata paikkaan, jossa voisimme vain rentoutua, halusimme nimittäin "ottaa vähän lomaa lomasta". Malesian itärannikolla vallitsi sadekelit ja myrskyt, syklonikauden takia, joten tämän vuoksi päädyimme jatkamaan matkaamme saarelle nimeltä Langkawi. Penang-saarelta oli helppo pääsy Langkawi-saarelle päivittäisen laivayhteyden takia. Ostimme liput laivaan etukäteen satamassa olevasta matkatoimistosta. Lipun hinta taisi olla noin 15€ per henkilö. Laivamme lähtisi parin päivän päästä, aamulla kello kahdeksan jälkeen ja kestäisi vähän alle kolme tuntia.

Laivamatka Langkawille sujui ongelmitta ja saarelle päästyämme hyppäsimme taksin kyytiin, saarella ei nimittäin ole mitään julkisia kulkuneuvoja. Eli taksilla oli kuljettava. Olimme varanneet majoituspaikan itsellemme etukäteen netistä, joten pyysimme kuljettajaa viemään meitä kyseiseen paikkaan. Taksikuski esitteli meille samalla kaupunkia ja kertoi mm. eri hotellien hintoja matkalla.


Saarella oli monta erilaista spa-hoitolaa
Majoituspaikkamme
Asuimme alemmassa kerroksessa
Langkawilla otimme tavoitteeksemme rentoutua. Tykästyimme netistä varattuun majoituspaikkaan, joten päätimme varata kyseisen huoneen itsellemme kokonaiseksi viikoksi (olimme vain varanneet kolme yötä netistä). Lähistöllä oli muutama pieni kauppa/kioski, josta sai ostettua leipää, jugurttia ja mehua. Päätimme ostaa aamiaista kaupasta, koska saarilla tunnetusti on kalliimmat hinnat. Langkawille on myönnetty verovapaus, tosin tämä ei näkynyt ruokien hinnoissa. (Alkoholi oli kyllä paljon halvempaa kuin muualla Malesiassa). Tuntui tyhmältä maksaa ruoka-annoksesta kolminkertainen hinta, kun esimerkiksi Kuala Lumpurissa ja Penangissa ruoka-annoksen söi korkeintaan parilla eurolla, ja Langkawilla samasta ruuoasta sai maksaa 5-6€. Onneksi kuitenkin löysimme saarelta muutaman ruokapaikan, jossa oli ihan kohtuuhintaiset ruoat.

Hedelmiä tuli syötyä päivittäin. Lohikäärmehedelmä NAM<3
Rannalle oli matkaa alle 5 minuuttia
Pantai Cenangin ranta
Langkawissa sijaitsee yksi Kaakkois-Aasian suurimmista meren ja makeanveden akvaarioista. Itse en ole niinkään matkamme aikana innostunut snorklauksesta tai sukelluksesta, niin kuin Simo, joten pitihän minunkin nähdä mitä merenalaisesta maailmasta löytyy:D Underwater world Langkawi oli tähän mainio mahdollisuus. Akvaariossa pääsi tutustumaan erilaisiin kaloihin ja muihin meressä-tai makeavedessä eläviin olentoihin. Huonona puolena mainittakoon, ihan liian suuri ihmismassa paikan päällä. Välillä kyllä ihmettelimme, olivatko ihmiset ylipäätänsä tulleet sinne katsomaan eläimiä vai ottamaan pelkkiä selfieitä. Käytöstavat olivat monelta jääneet kotiin, ihmiset ohittelevat ja kävelevät suurinpiirtein päälle. Näissä paikoissa kyynerpäätaktiikka tuli tarpeen. Suomessa kun olemme tottuneita siihen omaan reviiriin ja että sitä kunnioitetaan:D

Niin sanottu turistihelvetti. Kuva puhuu puolestaan...:D

Nähtiin ensimmäistä kertaa pingviinejä, vielä kun niitä näkisi oikeassa luonnossa:)



Jättiläisrapu
Hai
Erilaisia värikkäitä kaloja

Nemo

Merihevosia

Meduusoja
Niin kuin jo aikaisemmin tässä postauksessa mainitsin, niin Langkawilla on tosi huono julkinen liikenne. Sitä ei oikeastaan ole. Siksi monet vuokraavatkin skootterin tai auton itselleen päiväksi. Liikenne on melko hallittua ja rauhallista saarella, joten ei tarvitse pelätä joutuvansa kaoottisen liikenteen keskelle. Skootterin vuokraaminen päiväksi on myös erittäin halpaa, muistaakseni maksoimme alle 10€ koko päivästä, johon sisältyi kypärät molemmille. Päätimme myös ottaa vakuutuksen skootterille, jotta välttyisimme ongelmilta. Vakuutus oli vain muutaman euron. Simo on onneksi kokenut skootterinkuski, niin ei ainakaan tarvinnut jännittää liikaa kyydissä. Oli erittäin vapauttavaa kulkea skootterin kyydissä pitkin saarta. Voi sitä adrenaliinin määrää. Päivän aikana kävimme mm. Langkawin pääkaupungissa Kuahissa, joka myös on saaren suurin kaupunki. Kuahissa ollessamme kävimme Legend gardenissa, kauniissa puistossa joka sijaitsee lähellä Langkawin satamaa. Viihdyn itse tosi hyvin kauniissa puistoissa  ja tykkään ottaa niistä kuvia.


Legend garden

Eagle square









  
Muita kuvia joita otimme päivän aikana:


Lapset leikkimässä

Pieni vesiputous
Cable-car
Erikoinen lintu
Langkawilla tuli vietettyä monta mukavaa ja rentouttavaa päivää. Teki hyvää olla pidemmän aikaa paikallaan yhdessä paikassa. Saari oli meidän makuun vähän liian turistinen, mutta onneksi meidän aikana siellä oli aika hiljaista. Turistikausi oli vasta alkamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti