sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Mitä tehdä Penang-saarella?

Penang-saarella voi tehdä lukuisia asioita. Saaren pääkaupunki Georgetown, itsessään kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Georgetownin kaupunkikuvan on katsottu olevan arkkitehtuurillisesti ja kulttuurillisesti uniikki, eikä samankaltaista kaupunkikuvaa muualta Itä-ja Kaakkois-Aasiasta löydy. Kaupunki on täynnä erilaisia temppeleitä, museoita, ostoskeskuksia, kahviloita, ravintoloita ja katukeittiöitä. Kaikille löytyy siis varmasti jotain tekemistä. 

Itse vietimme neljä päivää tehden aika halpoja asioita, pääsimme helposti alle 50€/päiväbudjetin. Lukuun ottamatta päivää jolloin kävimme molemmat hieronnassa. Tässä asioita joita teimme Penang-saarella:

1.Penang Hill, eli Penang kukkula

Penang Hill sijaitsee noin 6km, Georgetownin keskustasta ja sinne pääsee helposti paikallisella bussilla. Kukkula on 830 metriä korkea ja ylhäältä on hienot näkymät koko Penangin yli. Ylhäällä sijaitsee monta ravintolaa, jossa nälkäinen voi saada vatsansa täytettyä. Suurin osa ihmisistä kulkee matkan ylös junalla ja tulevat myös sillä alas. Vaihtoehtoisesti, hyvän kunnon omaavat, voivat kävellä ylös kukkulalle, 5km pitkää reittiä pitkin. Itse päädyimme ottamaan junan ylös ja kävelyn alas. Kävely alas kesti yllättävän pitkään (meillä taisi mennä kolme tuntia), tie oli suurimmaksi osaksi erittäin jyrkkä, joten polvet olivat aika kovilla. Itselläni oli tavalliset kävelykengät jalassa, joihin melkein tuli reiät pohjaan matkan päätteeksi. Kävelyn aikana näimme mm. apinoita puissa ja liito-oravien lentävän. Muutama hullu aasialainen lenkkeilijä tuli meitä vastaan matkalla alas:D


Ylhäältä
Juna, jolla aikaisemmin kuljettiin ylös
Rakkaudenosoituksia
Näkymät ylhäältä


Päästyään ylös kukkulalle, laiskimmat pystyivät ottamaan kiertoajelun  tällaisen kulkupelin kyydissä
Ihania apinoita, joita näimme kävelymme aikana



2.Snake Temple, eli Käärmetemppeli

Itse olemme molemmat hyvin eläinrakkaita ja erilaisten eläimien näkeminen on aina yhtä mielenkiintoista, jopa käärmeiden! (Okei, en niinkään pidä käärmeistä, mutta kyllä mä niitä voin katsella kaukaa.) Ei olla aikaisemmin käyty käärmetemppelissä, joten tietenkin tällaisen olemassaolo herätti meidän mielenkiinnon.


Kuoppakyy puussa
Simo sai kaveruksen
Käärme temppelissä oli myös ns. käärmefarmi, jossa pääsi tutustumaan eri käärmelajeihin lasien takaa

Python (noin 8 metrinen) ja pieni kilpikonna.

3. Lukuisat ostoskeskukset

Itse emme niinkään shoppailleet, mutta oli mukava vain kierrellä eri ostoskeskuksissa. Joissain ostoskeskuksissa järjestettiin erilaista tapahtumaa, yhtenä päivänä oli mm. häämessut. Ostoskeskukset tarjoavat myös paljon kauneus-ja hyvinvointipalveluita. Kävimme molemmat Penangissa ollessa, tunnin kestävässä Tui na-hieronnassa. Tui na on perinteinen kiinalainen hierontamuoto, jossa  mm. keskitytään kehon akupisteisiin. Voisi melkein sanoa, että kumpikaan meistä, ei tiennyt mitä kipu on ennen hierontaa, mutta hieronnan jälkeen se oli harvinaisen selvää. Itse olin luullut, että pääsen tunnin kestävään rentouttavaan hierontaan, mutta ei. En tiennyt, että hieronta keskittyisi kaikkiin kehon kipuherkimpiin kohtiin ja  että sitä jatkuisi koko tunnin ajan. Välillä oli pakko pidättää hengitystä, että ei huutaisi kuin hullu (tiedän, että näin ei kuuluisi tehdä:D). Jälkeenpäin oli kyllä yllättävän rento olo kehossa ja mielessä, lukuun ottamatta arkuutta lihaksissa.  Oli melkein uudestisyntynyt olo:D

Ostoskeskus Penangissa
Häämessut


4. Cat Cafe, eli Kissakahvila

Mikä auttaisi paremmin kissa ikävään kuin kissakahvila? Tällainen löytyi sopivasti Georgetownista, guesthousemme läheltä. Sääntönä oli, että asiakas ostaa tietyllä summalla syömistä, juomista tai jonkun tuotteen kahvilasta, jotta pääsee seurustelemaan kahvilan kissojen kanssa. Tietty piti myös olla kissarakas! Kahvilassa asusti, muistaakseni kahdeksan erilaista kissaa.



Ostamamme herkut






5. Tutustu kaupunkiin kävellen

Tykkäämme molemmat tosi paljon kävelemisestä, sillä tavalla pystyt parhaiten tutustua kaupunkiin ja sen antimiin. Olemme huomanneet, että turistit kävelevät yllättävän vähän matkoillaan. Ehkä se johtuu siitä kun aina on niin kiire tehdä sitä ja tätä. Kävelemällä säästät tietty myös taksirahat ja voit tehdä rahoilla jotain muuta kivaa. 

Kellotorni
Iltakävelyllä


6. Ja vielä lopuksi, syö hyvin!

Ei pidä unohtaa Penangin loistavia ruokia, jotka vielä ovat erittäin halpoja. Syöt itsesi täyteen 1-2:lla €!

Aamiaisemme  kiinalaisessa ravintolassa, kuvasta puuttuu ns. pääruuat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti